Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, leesclub, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
18+

Pieter Serrien

Biografie

Pieter Serrien (1985) is historicus en verteller. In 2007 behaalde hij een master Geschiedenis. Hij schreef zijn thesis over hoe het is om te leven met bombardementen in de Tweede wereldoorlog. Sindsdien voert hij als historicus onderzoek naar gewone mensen in extreme omstandigheden. Zijn debuut ‘Tranen over Mortsel’ (Davidsfonds Uitgeverij, 2008) vertelt de moeilijke geschiedenis van het bombardement op de stad van 5 april 1943 en verzamelt de laatste getuigenissen van de dodelijkste ramp uit onze geschiedenis. Daarna volgden nog zeven andere boeken over de oorlogen, waarin hij steeds getuigenissen en persoonlijke verhalen centraal zet. Momenteel schrijft hij een nieuw boek over de Opstand van de Nederlanden in de zestiende eeuw.

Uitgelichte titels

Cover van boek Het elfde uur. 11 november 1918, de gewelddadige laatste dag van de Eerste Wereldoorlog

Het elfde uur. 11 november 1918, de gewelddadige laatste dag van de Eerste Wereldoorlog

Cover van boek Elke dag angst. De terreur van de V-bommen in België (1944-1945)

Elke dag angst. De terreur van de V-bommen in België (1944-1945)

De laatste getuige (Louis Boeckmans en Eva Fastag)

Lezingen

Pieter geeft lezingen over zijn oorlogsboeken. De lezingen kunnen gaan over de Eerste Wereldoorlog, de Tweede wereldoorlog en de Tachtigjarige Oorlog. Door gebruik te maken van opgenomen getuigenissen, muziek, en persoonlijke en lokale anekdotes, zorgt Pieter ervoor dat de geschiedenis erg dichtbij komt. Hij combineert uniek beeldmateriaal met historische duiding.

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer met projectiescherm, geluidsversterking die kan worden aangesloten op de laptop van Pieter en eventueel een microfoon.

Neem contact op met Pieter Serrien

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.