Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Poëzie, Slampoëzie
Thema’s
Andere talen, Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Digitale competenties, Duurzaamheid, Frans, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Ondernemingszin, Ruimtelijk bewustzijn, Wetenschap en techniek
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Philip Meersman

Biografie

Meertalig dichter Philip Meersman (1971) verlegt de grenzen van geschreven en gesproken poëzie vanuit de actualiteit, en sociaal-politieke en milieutechnische uitgangspunten. Hij behaalde een master Kunstwetenschappen en Archeologie aan de VUB als werkstudent en combineert een actief gezinsleven met een job als adjunct-diensthoofd van het Team Uitvoerende kunsten bij de Stad Brussel en een doctoraat aan de Koninklijke Academie van Antwerpen, waar hij visuele poëzie om wil zetten in een immersive XR-experience. Daarnaast treedt hij wereldwijd op, geeft experimentele, visuele en performance poëzie workshops en creëert sinds 2005 climate awareness poetry performances.

Lezingen

Lezingen van Philip zijn interactief en leggen de nadruk op participatie van het publiek. Hij probeert zijn werk thematisch te kaderen, en past de inhoud van zijn lezingen aan naargelang de huidige geopolitieke context, de organisatie en/of de locatie. 

Naast een korte toelichting bij de teksten, kan Philip ook een live impro performance geven. 

Praktisch

  • Philip geeft ook lezingen voor grote groepen.
  • Afhankelijk van de grootte van de ruimte en de groep voorziet de organisator een microfoon.
  • De organisator voorziet water en/of een kleine veganistische maaltijd.

Neem contact op met Philip Meersman

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.