Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie, Proza
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Mens en maatschappij, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Patricia Jozef

Biografie

Patricia Jozef (1975) woont en werkt in Antwerpen. Ze studeerde schilderkunst in Gent, filosofie in Brussel en Amsterdam, schrijft en geeft les in het volwassenenonderwijs (Nederlands aan anderstaligen).

In augustus 2017 verscheen haar debuut 'Glorie' bij uitgeverij De Geus, een verhaal over ambitie, het kunstenaarschap, moederschap, bedrog en eindigheid. 'Glorie' werd warm onthaald door de pers. De Standaard rekende het werk tot de beste 20 Nederlandstalige boeken van 2017, en het werd genomineerd voor de shortlist van de ANV debutantenprijs 2018.

Patricia schreef eerder ook columns en teksten voor De Standaard, Hart Magazine en DWB, en werkte meermaals samen met Filosofiehuis het Zoekend Hert voor lezingen en evenementen. Eind 2022 verschijnt haar volgende roman bij uitgeverij De Geus.

Uitgelichte titels

Glorie

Lezingen

Een lezing van Patricia is zowel lichtvoetig als diepgaand. Ze brengt fragmenten uit eigen werk, gaat in gesprek met een interviewer of met het publiek en vertelt over thema’s uit haar boeken (ambitie, kunst, moederschap, feminisme, sterfelijkheid, filosofie, idealisme, liefde), en over thema’s op vraag van de organisator en het publiek. Patricia staat stil bij het schrijfproces, het tot stand komen van een verhaal, research, het spel met inhoud en personages, observeren en transformeren, het falen en het succes, het debuteren, de stappen tot een boek, literatuur. Haar ervaringen als docent en als jurylid bij de schrijfopleiding van het RITCS brachten haar dicht bij studenten en prille makers. Samen met de groep boort ze naar de kern van de vraag.

Neem contact op met Patricia Jozef

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.