Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar

Patricia David

Biografie

Patricia David (1949) is schrijfster van kinderboeken. Voorheen was ze actief als kleuterleidster en zorgjuf, maar sinds 1996 schrijft ze fulltime. In haar klas vertelde Patricia destijds elke dag een zelfverzonnen verhaal, en het waren de kinderen die haar aanmaanden om deze vertelsels elke dag wat verder uit te breiden. Het is zo dat Patricia's eerste boeken ontstonden. Patricia bracht intussen al meer dan vijftien boeken uit. Voor 'Juffrouw Verdorie' (Clavis, 2000) ontving ze de Boekenduim en de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Het boek 'Heks Valsefie' (Clavis, 2003) leverde haar de Nederlandse prijs van de jeugd- en kinderjury van Berlicum op.

Uitgelichte titels

Cover van boek Heks Kweetetal

Heks Kweetetal

Cover van boek Heks Miezamplie

Heks Miezamplie

Cover van boek Alice Toet

Alice Toet

Lezingen

Na een korte introductie leest Patricia voor uit 'Jerom en juf Bom' (Clavis, 2001), een boek dat gebaseerd is op waargebeurde verhalen uit haar klas. Ze laat de kinderen ook kennismaken met één van haar bekendste personages: 'heks Kweetetal'. Patricia stelt alle figuren van het heksenbos voor aan de hand van haar boeken en handpoppen, en nodigt een kind uit de zaal uit om zich te verkleden als heks. Bij lezingen over de ‘Juffrouw Verdorie’-boeken zorgt Patricia voor muzikale ondersteuning op haar accordeon. De kinderen kunnen dan ook even bewegen op een trekzak. Afhankelijk van de mogelijkheden nodigt Patricia ook een toneelspeler uit die het personage 'Gautier Snaar' uit de 'Juffrouw Verdorie'-reeks naspeelt. Als er nog genoeg tijd over is, leest Patricia ook nog voor uit andere boeken en vertelt ze wat meer over de personages (heks Mieamplie, Alice Toet, enzovoorts).

Praktisch

  • Patricia brengt een behoorlijke collectie boeken mee en ontvangt graag een helpende hand bij het dragen ervan, zeker wanneer de lezing niet op het gelijkvloers plaatsvindt.

Neem contact op met Patricia David

Interesse in een lezing? Laat het ons weten en wij sturen jouw uitnodiging door naar de auteur. Tip: wees zo concreet mogelijk. Vermeld zeker mogelijke data, de locatie en de doelgroep.