Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Sociale vaardigheden
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar

Nina Eleonora Claes

Biografie

Nina Eleonora Claes (1994) behaalde in 2017 een master in de Audiovisuele Kunsten aan het KASK School of Arts in Gent. Doorheen de jaren heeft ze ervoor gekozen om zich te ontwikkelen op verschillende vlakken. Naast haar liefde voor film heeft ze ook ervaring opgedaan in theater, dans, beeldende kunsten en fotografie. Deze brede achtergrond stimuleert haar om verschillende takken uit de kunsten samen te brengen. Zo stampte ze ‘Geroezemoes’ uit de grond, een multidisciplinair project voor kinderen bestaande uit een boek, hoorspel en theatervoorstelling. In 2021 verscheen haar boek ‘Geroezemoes’ (9+) bij Uitgeverij De Eenhoorn, in samenwerking met Yelena Schmitz en Ruth De Jaeger. Daarnaast is ze ook mede-oprichter van het artistiek collectief Norma vzw.

Uitgelichte titels

Cover van boek Geroezemoes

Geroezemoes

Lezingen

'Geroezemoes' (9+) is een geïllustreerd leesverhaal dat gaat over de kracht van verbeelding. Samen met schrijver Yelena Schmitz en illustrator Ruth De Jaeger creëerde Nina Eleonora een universum waar ze graag over komt vertellen! Het boek bestaat uit een eigenzinnige tekst met handgemaakte illustraties en een bijhorend, filmisch luisterverhaal.

 

Afwisselend leest ze fragmenten uit hoofdstukken voor, toont ze prenten uit het boek, en laat ze fragmenten horen uit het hoorspel. In interactie met de kinderen staat ze stil bij enkele thema’s uit het boek: de zin en onzin van verzinsels, de kracht en gevolgen van verhalen die onze blik doen kleuren, en hoe een stad kan transformeren wanneer ze gevoed wordt door haar bewoners.

 

Door haar achtergrond als regisseur staat ze graag stil bij hoe je een unieke verhaalwereld creëert waarin kleurrijke personages tot leven kunnen komen en vertelt ze graag meer over het maakproces van dit project.

 

Aanvullend op de lezing gaat Nina ook graag met de kinderen op een speelse manier aan de slag in één of meerdere doe-momentjes. Ze leren hoe ze zich met beeld, tekst en/of geluid kunnen uitdrukken in de wereld van Geroezemoes.

 

De concrete inhoud en aanpak van de lezing gebeurt telkens op maat van het publiek. Het is mogelijk om deze auteurslezing samen met andere makers Yelena Schmitz (schrijver) en Ruth De Jaeger (illustrator) te geven.

Neem contact op met Nina Eleonora Claes

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.