Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Burgerschap, Lichamelijke opvoeding en gezondheid, Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, leesclub, school
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar

Nico De Braeckeleer

Biografie

Nico De Braeckeleer (1974) schrijft al verhalen sinds zijn dertiende. Ondertussen is hij een gevestigde waarde als auteur, tv-, film-, theater- en stripscenarist. Hij schrijft in tal van verschillende genres voor heel uiteenlopende leeftijden.

 

Nico debuteerde in 2002 als schrijver met ‘De ring van Jupiter’. Sindsdien schreef hij al meer dan 70 kinderboeken, jeugdboeken, prentenboeken en romans. Momenteel werkt hij vooral aan de jeugdreeksen ‘BOE!kids’, ‘Manon op de manege’, ‘Adem’ en zijn vampierreeks. Ook heeft hij samen met Filip Heyninck de stripreeks ‘Sportsbende’.

 

Sinds augustus 2011 werkt hij vast als schrijver en scenarist bij Studio 100. Ook in zijn vrije tijd schrijft hij nog steeds scenario’s en boeken. Wat tv betreft, schreef hij onder andere scripts voor 'Nachtwacht', 'Hallo K3', 'Plop', 'Rox', 'Samson & Gert, 'Familie', 'Prinsessia' en 'Kosmoo'.

Uitgelichte titels

Cover van boek Het Kattenmeisje: Groene Klauwen

Het Kattenmeisje: Groene Klauwen

Cover van boek Soccer City: Voetbalvrienden

Soccer City: Voetbalvrienden

Cover van boek BRON: Ziel

BRON: Ziel

Lezingen

Tijdens een lezing vertelt Nico over zichzelf als auteur en scenarist. Hij legt uit hoe een jeugdboek tot stand komt: ‘Van wit blad tot vol boek’ en vertelt op een leuke manier over de structuur en basiselementen van een jeugdboek. Daarna leest hij een kort fragment voor. Ten slotte beantwoordt hij in een vragenronde graag veel vragen en geeft hij uitleg over de weg die hij als auteur heeft afgelegd. Nico kan ook hetzelfde doen voor een van de films waarvoor hij het script schreef.

Praktisch

  • Nico geeft graag lezingen aan groepen van maximum 60 personen.
  • Er is geen technische ondersteuning nodig.
  • De organisator voorziet een tafel, een stoel en een glas water.
  • Nico neemt slechts een zeer beperkt aantal lezingen aan per jaar.

Neem contact op met Nico De Braeckeleer

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.