Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie
Thema’s
Burgerschap, Mens en maatschappij, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Martha Claeys

Biografie

Martha Claeys (1994) is als doctor in de filosofie verbonden aan het Centrum voor Ethiek van de Universiteit Antwerpen. Ze denkt na over hoe we ons op een goede manier tot onszelf en anderen kunnen verhouden, en publiceerde hierover onder meer in Hypathia, Ethical Perspectives, Global Discourse, Algemeen Nederlands Tijdschrift voor Wijsbegeerte, Tijdschrift voor Filosofie, de Standaard, De Morgen, Knack, rekto:verso, Streven, bijnaderinzien en dewereldmorgen.

Samen met Lotte Spreeuwenberg host en produceert ze de filosofische podcast Kluwen. In 2020 ontvingen ze daarvoor de KVAB Jaarprijs voor Wetenschapscommunicatie, en werden ze gestemd tot de EOS publieksfavoriet.

Claeys studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit Antwerpen en de Freie Universität Berlin. Aan de University of Chicago behaalde ze een Master in the Humanities.

In maart 2023 kwam haar debuut 'Trots. De filosofie van een emotie.' uit bij uitgeverij Boom.

Uitgelichte titels

Cover van boek Trots. De filosofie van een emotie.

Trots. De filosofie van een emotie.

Lezingen

In een lezing van filosofe Martha Claeys ga je zelf filosofisch aan het werk. Verkennend neemt Martha je mee langs onze veronderstellingen, vastgeroeste denkbeelden, en vooroordelen. Ze brengt een verhaal over een thema dat haar ligt, zoals emoties, trots, ethiek, feminisme, kennis, of over filosofie en het schrijven zelf. Alles wat Martha doet situeert zich in of rond de filosofie, vaak heeft de lezing ook een persoonlijke insteek. 

Een lezing kan op aanvraag meer of minder interactief zijn. Tijd voor vragen is er bij een lezing altijd. Je kan Martha ook uitnodigen voor de organisatie van workshops of discussiegroepen, of om deel te nemen aan panelgesprekken of interviews.

Praktisch

  • Als organisator voorzie je een beamer en een scherm.

Neem contact op met Martha Claeys

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.