Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Marita De Sterck

Biografie

Marita de Sterck (1955) studeerde Germaanse filologie en Pers en Communicatie in Gent, en later ook Antropologie in Leuven. Ze schrijft prentenboeken, verhalen voor jonge lezers, voor kinderen met leesproblemen, informatieve jeugdboeken en psychologische romans over de complexe gevoelswereld van jongeren.

Marita won talrijke prijzen met haar boeken voor jongvolwassen, onder meer de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer, de Boekenleeuw, een Gouden Zoen en twee Zilveren Zoenen, de Halewijnprijs en drie maal de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

Uitgelichte titels

Cover van boek Mirakel

Mirakel

Cover van boek Demonen, volksverhalen

Demonen, volksverhalen

Cover van boek Wreed schoon, volkssprookjes op reis

Wreed schoon, volkssprookjes op reis

Lezingen

Aan de hand van beeldmateriaal geeft Marita het publiek een kijkje achter de schermen van haar romans en antropologisch werk, een neemt ze het publiek mee op wereldreis. Tijdens de lezing is er steeds ruimte voor vragen.

Praktisch

  • Als organisator voorzie je een laptop met beamer.
  • Bij schoollezingen telt de groep maximaal 40 deelnemers.

Neem contact op met Marita De Sterck

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.