Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar

Luc Descamps

Biografie

Luc Descamps (1962) is jeugdschrijver. Hij volgde een lerarenopleiding Nederlands, Engels, Duits en was enkele jaren werkzaam in het onderwijs. In 2001 debuteerde hij als auteur, en in 2007 zei hij het lesgeven vaarwel om fulltime te gaan schrijven en vertellen. Met meer dan 200 lezingen per jaar is hij een van de meest gevraagde auteurs in Vlaanderen. Wie hem ooit hoorde vertellen, weet waarom. Als geen ander slaagt hij erin om zijn luisteraars aan zijn lippen te laten hangen.

Luc schreef verschillende boekenseries, waaronder 'De donkere getallen' (Uitgeverij Facet), 'Eilanden' (Uitgeverij Abimo) en 'Poortwereld' (Uitgeverij Abimo). Terugkerende thema's zijn sociaal isolement, sterfelijkheid en andere werelden.

Uitgelichte titels

Cover van boek En ik dan

En ik dan

Cover van boek Gewoon mezelf

Gewoon mezelf

Cover van boek Schimmen in de nacht

Schimmen in de nacht

Lezingen

Een lezing van Luc is steeds een unieke ervaring. In de vorm van een interactieve en wervelende vertelling brengt hij zijn boeken tot leven. Hij grasduint tussen een aantal van zijn boeken, laat deelnemende kinderen meespelen in zijn verhalen, en wanneer de spannende en hilarische momenten eindelijk voorbij zijn, laat hij het publiek achter met een leeshonger die alleen nog maar door zijn boeken gestild kan worden.

Luc weet als geen ander thema's aan te halen die jongeren bezighouden. Hij betrekt hen in zijn verhalen en laat hen in het ongewisse over waar de realiteit eindigt en de fantasie begint. Hij laat zien hoe realiteit, verhalen en muziek in elkaar overvloeien en elkaar versterken. Samen met de groep maakt Luc ook enkele fantasieoefeningen, die de ervaring nog sterker maken. Ook wie niet graag leest, is na een lezing gemotiveerd om in zijn boeken te duiken.

Praktisch

  • Als organisator voorzie je een computer of laptop met internet en geluid, een beamer en een scherm.
  • Luc geeft ook online lezingen.

Neem contact op met Luc Descamps

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.