Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar

An Leysen

Biografie

An Leysen (1972) is auteur, illustrator en leerkracht. Ze geeft het vak Creatie in de middelbare school het Heilig Graf in Turnhout. In haar vrije tijd houdt ze van lezen en tekenen. In 2010 gaf ze haar eerste prentenboek 'Tanneke de heksenprinses' (Clavis) uit, waarin ze ook tekeningen van haar toen vijfjarige dochter Louise verwerkte. Sindsdien zijn er nog verschillende prentenboeken van haar verschenen.

An herwerkt bekende en minder bekende sprookjes of schrijft zelfverzonnen avonturen met een sprookjesachtige en fantasierijke sfeer. Doordat ze de verhalen zelf schrijft en illustreert, zijn de tekst en de illustraties perfect op elkaar afgestemd. Ze creëren samen een magische wereld die herkenbaar is voor iedereen.

Uitgelichte titels

Cover van boek Mauro de ruimetereiziger

Mauro de ruimetereiziger

Cover van boek Sneeuwwitje en de 7 dwergen

Sneeuwwitje en de 7 dwergen

Lezingen

An begint haar lezingen steeds met het voorlezen uit één van haar boeken. Ondertussen projecteert ze enkele illustraties. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. De werkvorm hangt af van het boek en de leeftijd van de kinderen. De fantasie en verbeeldingskracht van het publiek staan steeds centraal.

 

  1. Voor kleuters

Na het voorleesmoment krijgen de kinderen de gelegenheid om zelf hun dromen en fantasieën te tekenen of uit te beelden.

 

  1. Iets oudere kinderen

Zij kunnen individueel of in groep hun eigen sprookje en sprookjeswereld verzinnen en neerschrijven, mét bijbehorende avonturen. Ze kunnen ook de opdracht krijgen om dit sprookje te verbeelden in een tekening of toneeltje. An geeft daarnaast kort uitleg hoe een prentenboek tot stand komt: van het uitdenken en illustreren van een verhaal, naar de verwerking bij de drukker, totdat het boek ten slotte in de boekhandel belandt.

Praktisch

  • De organisator voorziet een computer of laptop met een beamer en een projectiescherm.
  • De organisator voorziet een ruimte waar An samen met de kinderen creatief bezig kan zijn.
  • Het knutselmateriaal wordt ook voorzien door de organisator: papier, kleurpotloden, stiften, lijm, enzovoort.

Neem contact op met An Leysen

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.