Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie, Poëzie, Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Kirstin Vanlierde

Biografie

Kirstin Vanlierde (1977) schrijft fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Ze is gefascineerd door snijvlakken en weerspiegelingen tussen ‘ik’ en ‘de ander’, tussen werkelijkheid en fantasie, tussen woord en beeld, tussen kindertijd en volwassenheid.

Kirstin leeft op het ritme van de natuur en laat de kracht daarvan doorsijpelen in al haar werk. Want alles is immers verbonden, in de natuur én in de mensenwereld. Dat is de rode draad in haar werk, het verhaal dat ze telkens op andere manieren probeert te vertellen in boeken die ze het liefst ‘leeftijdloos’ noemt. Een goed verhaal heeft wat haar betreft misschien wel een ondergrens, maar geen bovengrens. Creativiteit, magie, warmte en verbondenheid houden niet op na de kindertijd en de diepste verhalen waarin we thuiskomen zijn voor iedereen.

Uitgelichte titels

Cover van boek De serres van Mendel

De serres van Mendel

Cover van boek Sequoia

Sequoia

Cover van boek Stroom

Stroom

Lezingen

In haar lezingen neemt Kirstin het publiek mee in de ontstaansgeschiedenis van een of meer van haar boeken. Schrijver zijn, wat is dat precies? Van het eerste vonkje inspiratie tot een afgewerkt boek, hoe gaat dat in zijn werk? Hoe komt de intense samenwerking met de illustraties tot stand? Dat relaas kan afgewisseld worden met voorgelezen passages en vragen uit het publiek tijdens of na de lezing. Elke lezing wordt zowel qua inhoud als qua format in onderling overleg afgestemd op maat van de organisator en de doelgroep.

 

Voor lezingen over boeken zoals ‘STROOM’ (Stripgilde, 2018) of ‘De serres van Mendel’ (van Halewyck, 2019) of over het Zaailingenproject, waar de verwevenheid van haar woorden met de illustraties heel groot is, werkt Kirstin graag met geprojecteerd beeldmateriaal ter ondersteuning. Sommige van haar boeken zijn ook geschikt voor een vertelwandeling in de natuur, een heel aparte beleving.

Praktisch

  • De mogelijkheid om te projecteren is een meerwaarde, maar geen absolute noodzaak. 
  • Lezingen rond de 'Mendel'-reeks kan Kirstin ook geven als een vertelwandeling in de natuur.

Neem contact op met Kirstin Vanlierde

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.