Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Katrien Elen (This is How We Read)

Biografie

Katrien Elen (1982) is freelance journalist en tekstschrijver. Ze is één van de initiatiefnemers van This Is How We Read, een literair collectief dat blogt over boeken op thisishowweread.be, maar ook auteursinterviews en leesclubs modereert, schrijfworkshops geeft en een populaire, jaarlijkse columnwedstrijd organiseert. Lees- en schrijfplezier bevorderen en verbinding tot stand brengen via boeken – dat doet This Is How We Read (TIHWR) via uiteenlopende, toegankelijke activiteiten, vaak met partnerorganisaties uit het literaire veld. Recent verscheen bij uitgeverij Pelckmans ‘De Eerste Zin Scheurkalender 2022 – een boekentip voor elke dag’, een bloemlezing van 365 prikkelende leestips aan de hand van evenveel openingszinnen. Samen met co-auteur en This Is How We Read-collega Barbara De Munnynck presenteert Katrien de leukste leessuggesties uit de scheurkalender nu ook tijdens een interactieve lezing. Voor jonge en oude boekenwurmen!

Lezingen

Met hun Scheurkalender 2022 ‘De Eerste zin’ geeft literair collectief This Is How We Read houvast aan gretige (of aarzelende) lezers, die door het enorme boekenaanbod wel eens last hebben van keuzestress. Zoveel boeken, zo weinig tijd – zuchtte Frank Zappa. This Is How We Read schiet de weifelende lezer te hulp. De formule van hun scheurkalender - 365 boekentips op een jaar tijd – kon rekenen op groot enthousiasme. Dat zette Katrien Elen en Barbara De Munnynck (de helft van de This Is How We Read-redactie) aan het denken: zouden ze een live publiek ook 60 boekentips kunnen meegeven op 75 minuten? Na even brainstormen bleek het antwoord: ‘Yes, we can!’

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer – met audio – een projectiescherm, een tafel, en een microfoon als er meer dan 30 personen aanwezig zijn.

Neem contact op met Katrien Elen (This is How We Read)

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.