Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Joris Thys

Biografie

Joris Thys (1986) is illustrator. Hij is groeide op in Kruibeke en woont momenteel in Gent. Als opleiding studeerde hij Digitale en Grafische Media aan de Arteveldehogeschool en Grafisch ontwerp, optie Illustratie, aan de hogeschool KASK in Gent. In 2013 won hij de Push prijs voor aanstormend talent op het illustratiefestival Picturale in Ronse en de Goed voor Druk prijs van De Leeswelp.

Joris publiceerde als illustrator al heel wat boeken voor kinderen bij uitgeverij De Eenhoorn en uitgeverij Pelckmans. In 2021 debuteerde hij als auteur met 'Verder dan ver: Zebra zoekt het geluk' (De Eenhoorn).

Uitgelichte titels

Cover van boek Verder dan ver - Zebra zoekt het geluk

Verder dan ver - Zebra zoekt het geluk

Cover van boek De Allerbeste Beste

De Allerbeste Beste

Cover van boek Waarom een bos geen ramen heeft

Waarom een bos geen ramen heeft

Lezingen

In een lezing geeft Joris een bondig overzicht van de werken die hij voor verschillende uitgeverijen heeft gemaakt. Elk boek heeft zijn eigen verhaal en ontstaansgeschiedenis. Hij staat stil bij hoe de prenten zijn opgebouwd, hoe de samenwerking met de auteur en de uitgeverij is verlopen, en probeert een algemeen beeld te schetsen van hoe een boek gedurende het ontstaansproces groeit tot de finale gedrukte versie.

Graag gaat Joris aan het einde van een lezing ook aan de slag met de deelnemers. Voor elke lezing gaat hij op zoek  naar een leuk uitgangspunt om samen creatief mee bezig te zijn. Afhankelijk van de leeftijd wordt de lezing aangepast. Bij de jongere groepen toont Joris meer prenten en kan het creatieve luik meer aandacht krijgen, terwijl hij bij oudere groepen langer stilstaat bij het verhaal achter het boek.

Praktisch

  • Als organisator zorg je voor een HDMI-aansluiting om een iPad op een groot scherm of beamer aan te sluiten.
  • De leerlingen worden door de organisator voorzien van tekenpapier en een potlood zonder gom.

 

Neem contact op met Joris Thys

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.