Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Strips
Thema’s
Mens en maatschappij, Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, school
Leeftijdsgroep
11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar

Johan Vandevelde

Biografie

Johan Vandevelde (1973) studeerde Audiovisuele Kunsten aan het RITCS, de Brusselse Media- en Theaterschool. Na zijn studies kwam hij terecht bij productiehuis MMG, waar hij als scenarist meewerkte aan de strips gebaseerd op de televisiereeks Windkracht 10 en de politiereeks Flikken.

 

In 2000 liet Johan de televisiewereld achter zich en debuteerde hij als jeugdauteur met het sciencefictionboek ‘De tijdspoort’ (Solidtales). Het boek werd geprezen voor zijn visuele stijl en vlotte leesbaarheid. Daarnaast heeft hij doorheen zijn carrière nog zeven keer de eerste en tweede plaats behaald bij de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

 

Momenteel bestaat Johans oeuvre uit een 35-tal jeugdboeken. Behalve boeken schrijft hij ook regelmatig kortverhalen voor de reeks 'Vlaamse Filmpjes' van uitgeverij Averbode.

Uitgelichte titels

Cover van boek Elfenblauw: Het Juweel van Silnaris

Elfenblauw: Het Juweel van Silnaris

Cover van boek Dante Drago en de wraak van Viracocha

Dante Drago en de wraak van Viracocha

Cover van boek Wolfsangel: Apollo

Wolfsangel: Apollo

Lezingen

In de lezingen van Johan Vandevelde staat leesbevordering voorop. Met verhalen in al hun vormen (boek, strip, film, serie, game) als uitgangspunt maken de leerlingen kennis met de boeken die bij uitstek geschikt zijn voor hun leeftijd en die hen kunnen prikkelen om aan het lezen te gaan. Daarnaast leren ze ook wat de ingrediënten zijn van een verhaal en hoe een boek tot stand komt van idee tot manuscript. Achteraf is er steeds nog tijd voor een vragenronde.  

Johan is een doorwinterde gastspreker en is supergoed voorbereid. Met eigen promomateriaal en geluidsinstallatie zorgt hij ervoor dat je als organisator met een gerust gemoed je activiteit kan plannen. Tijdens de lezing bezorgt hij het publiek een karrevracht aan informatie over zowel het schrijversvak als over zijn eigen werk. Na afloop kregen we van zowel kinderen als ouders positieve reacties. Zijn boeken zijn momenteel ook allemaal uitgeleend in onze bib.(Bibliotheek Huldenberg)

 

Beide lezingen waren boeiend om te volgen en eigenlijk best pittig want er werd niet alleen over boeken verteld , er was veel meer… De auteur nam ruim zijn tijd om alles goed uit te leggen en er was duidelijk veel interesse. De leerlingen waren enthousiast achteraf en dat geeft wel aan dat het goed was!!! (GBS De Toverberg / Het Klimtouw, Kampenhout)

Praktisch

  • Johan geeft graag lezingen voor groepen tot maximaal 100 leerlingen.
  • De organisator voorziet een beamer en een projectiescherm.
  • De lezingen gaan het liefst door in een stil en afsluitbaar lokaal, voorzien van twee vrije stopcontacten voor een laptop en een geluidsversterker.
  • Johan vraagt steeds dat de leerlingen vooraf in de klas rond zijn boeken werken. De leerkracht is vrij om dit zelf in te vullen.

TARIEVEN

Standaardlezing 60 min.: €175

Twee standaardlezingen, zelfde dag: €160

Drie standaardlezingen, zelfde dag: €145

Uitgebreide lezing of Schrijfworkshop 100 min.: €220

Twee uitgebreide lezingen, zelfde dag: €205

Drie uitgebreide lezingen, zelfde dag: €190

  • Er kunnen niet meer dan 3 lezingen per dag geboekt worden.
  • Indien de groepen groter zijn dan 100 leerlingen (30 leerlingen voor een workshop), wordt een toeslag aangerekend van €1 per extra leerling.
  • Bij een groot aantal zeer korte lezingen (bvb voor een schoolboekenbeurs), zal de totale tijdsduur van de lezingen opgeteld worden en zullen de tarieven voor lezingen van 1 of 2 uur gehanteerd worden.

 

 

Neem contact op met Johan Vandevelde

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.