Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Strips
Thema’s
Mens en maatschappij, Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, school
Leeftijdsgroep
11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar

Johan Vandevelde

Biografie

Johan Vandevelde (1973) studeerde Audiovisuele Kunsten aan het RITCS, de Brusselse Media- en Theaterschool. Na zijn studies kwam hij terecht bij productiehuis MMG, waar hij als scenarist meewerkte aan de strips gebaseerd op de televisiereeks Windkracht 10 en de politiereeks Flikken.

 

In 2000 liet Johan de televisiewereld achter zich en debuteerde hij als jeugdauteur met het sciencefictionboek ‘De tijdspoort’ (Solidtales). Het boek werd geprezen voor zijn visuele stijl en vlotte leesbaarheid. Daarnaast heeft hij doorheen zijn carrière nog zeven keer de eerste en tweede plaats behaald bij de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

 

Momenteel bestaat Johans oeuvre uit een 35-tal jeugdboeken. Behalve boeken schrijft hij ook regelmatig kortverhalen voor de reeks 'Vlaamse Filmpjes' van uitgeverij Averbode.

Uitgelichte titels

Cover van boek Elfenblauw: Het Juweel van Silnaris

Elfenblauw: Het Juweel van Silnaris

Cover van boek Jaspers vlinders

Jaspers vlinders

Cover van boek Wolfsangel: Apollo

Wolfsangel: Apollo

Lezingen

Na een korte inleiding over zijn studies en zijn werk als scenarist voor televisie, bespreekt Johan een drietal van zijn actuele boeken. Vervolgens gaat hij dieper in op de voorbereidingen en het uitwerken van de verschillende onderdelen van een fictief verhaal (het idee, de personages, de structuur ...). Achteraf is er uiteraard nog tijd voor vragen.

Praktisch

  • Johan geeft graag lezingen voor groepen tot maximaal 100 leerlingen.
  • De organisator voorziet een beamer en een projectiescherm.
  • De lezingen gaan het liefst door in een stil en afsluitbaar lokaal, voorzien van twee vrije stopcontacten voor een laptop en een geluidsversterker.
  • Johan vraagt steeds dat de leerlingen vooraf in de klas rond zijn boeken werken. De leerkracht is vrij om dit zelf in te vullen.

Neem contact op met Johan Vandevelde

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.