Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Poëzie, Proza
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
17 – 18 jaar, 18+

Jeroen Theunissen

Biografie

Jeroen Theunissen (1977) debuteerde in 2004 bij uitgeverij Meulenhoff met de roman 'De onzichtbare'. Hierna volgden drie dichtbundels: 'Thuisverlangen' (2005), 'Het zit zo' (2009) en 'Hier woon je' (2015). In 2006 verscheen de verhalenbundel 'Het einde'.

Jeroen publiceerde verder ook de romans 'Een vorm van vermoeidheid' (2008), 'De stolp' (2010), 'De omwegen' (2013), 'Onschuld' (2014) en 'Jouw huid' (2018). In 2022 verscheen het langverwachte 'Ik = cartograaf'. Zijn boeken, die steeds met veel lof werden onthaald, zijn allen uitgegeven bij uitgeverij De Bezige Bij.

Jeroen heeft twee zoontjes en woont in Gent. Naast auteur is hij ook docent in de film- en theaterschool RITCS in Brussel, en is hij onder andere leraar creatief schrijven.

Uitgelichte titels

Cover van boek Ik = cartograaf

Ik = cartograaf

Lezingen

Lezingen van Jeroen kunnen zich op één boek concentreren of over zijn volledige werk gaan. Een interview is mogelijk, maar hij kan ook zelf over zijnwerk vertellen. Specifiek over zijn laatste boek 'Ik = cartograaf' kan Jeroen ook uitleg geven en anekdotes vertellen over de landen waar hij naartoe reisde. Jeroen leest graag en goed voor. Hij is een ervaren, bevlogen en humoristische spreker, wiens lezingen nooit vervelen.

Neem contact op met Jeroen Theunissen

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.