Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie, Poëzie, Proza
Thema’s
Andere talen, Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Historisch bewustzijn, Leercompetenties, Leescompetenties, Mens en maatschappij, Nederlands, Ondernemingszin, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Jennifer Vrielinck

Biografie

Jennifer Vrielinck (1971) is televisieredacteur, schrijfcoach, docent, auteur, scenarist en dichter. Ze won afgelopen jaar verschillende prijzen in de poëzie maar ondanks dat de poëzie wel in haar gepubliceerde proza sluipt, heeft ze nog geen poëziebundel an sich uitgegeven. Ze schreef het boek ‘Ondine’ (Lannoo, 2018) over sterke vrouwen en de zee, twee thema's die haar nauw aan het hart liggen. Ze voer immers zelf mee op een ijsbreker naar de Noordpool, reisde de halve wereldbol af en komt uit een zeevaarderfamilie. Verder schreef ze verschillende kortverhalen in bundels en jeugdboeken. Zowel reisavonturen als dicht-bij-huiservaringen. Op dit moment werkt ze aan een graphic novel in poëzievorm over de stad Brugge en aan een familie-epos in twee delen ‘De eeuw van Flore Bouez’ over haar overgrootmoeder. Ze is lid van Het Poëtisch Collectief en het theatergezelschap Harbalorifa, coachet ook jonge schrijvers en scenaristen en zegt over schrijven:

"Stof keert altijd weer in het huishouden maar inspiratie om te schrijven niet per se. Kies wijs!"  

Uitgelichte titels

Cover van boek Ondine

Ondine

Cover van boek Het vlindereffect

Het vlindereffect

Cover van boek Zonnebloemenzee

Zonnebloemenzee

Lezingen

Geen twee lezingen zijn dezelfde. Jennifer geeft lezingen op maat van het publiek – kinderen of volwassenen – en houdt rekening met de omgeving, de organisatie en een eventueel lopend thema. Ze stapt meestal van boek tot boek, van verhaal tot gedicht aan de hand van haar gepubliceerde werk. In een kleinere intieme groep kan dit ook aan de hand van een kamishibai-vertelling, en dat voor zowel jong als oud.  

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer en projectiescherm indien nodig. 

Neem contact op met Jennifer Vrielinck

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.