Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Poëzie, Proza, Strips, Theater
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Historisch bewustzijn, Leercompetenties, Mens en maatschappij, Nederlands, Ruimtelijk bewustzijn, Sociale vaardigheden, Wetenschap en techniek, Wiskunde, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
11 – 12 jaar, 15 – 18 jaar, 18+

Jee Kast

Biografie

De Limburgse woordkunstenaar Jee Kast (1977) staat bekend voor zijn wervelende performances. In 2012 verwierf hij bekendheid met zijn deelname aan Belgium's Got Talent. Jee heeft verschillende bundels, albums en kleine producties op zijn naam staan, maar zijn grootste passie blijft het (laten) beleven van woord en poëzie.

 

Op een podium weet hij jong en oud te begeesteren met zijn taalgevoeligheid, ritme, humor en openhartigheid. Door zijn rol als woordkunstenaar steeds te herdenken, brengt hij het woord in al zijn vormen dichter bij zowel een leespubliek als niet-lezende beeldfanaten. Zo schrijft hij in zijn voorstelling #nualzerevingers à la minute poëzie op een schrijfmachine.

Lezingen

Jee Kast stemt zijn lezingen graag af op maat van het evenement en de doelgroep. De veelzijdigheid van zijn teksten zorgen voor een dynamisch en evenwichtig geheel van performances en voordrachten. In overleg met de organisator gaat hij op zoek naar de juiste balans.

Benieuwd hoe een lezing van Jee Kast eruitziet? Lees nu ons verslag.

Neem contact op met Jee Kast

Interesse in een lezing? Contacteer de auteur via dit formulier. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.