Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie
Thema’s
Andere talen, Cultureel bewustzijn, Mens en maatschappij
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
18+

Jeanne Boden

Biografie

Jeanne Boden (1957) publiceerde talloze boeken over China, zowel met een academische als filosofisch-poëtische insteek, en vertaalde ook Chinese literatuur in het Nederlands. In haar boeken schrijft ze over Chinese hedendaagse kunst, literatuur, film, propaganda, filosofie (confucianisme en taoisme), de Chinese taal en internationale samenwerkingen met China. Jeanne pendelde heel haar leven tussen Europa en Azië en voelt zich in Azië even thuis als in België. Ze schreef niet alleen over China, ze fotografeerde ook de ontwikkelingen doorheen de tijd. Haar foto’s maken deel uit van al haar boeken. Als kunstenaar schildert ze met olieverf. Kunst is voor haar een spel tussen literatuur, poëzie, fotografie en olieverf.

Lezingen

Jeanne geeft lezingen over alle onderwerpen die in haar boeken aan bod komen, alsook over de plaats van China in de wereld vandaag. Ze vertrekt in haar lezingen steevast vanuit een historisch-filosofische achtergrond, omdat ze van mening is dat zelfs de meest hedendaagse ontwikkelingen in China diep geworteld zijn in het traditionele gedachtegoed. Al bepaalt de 'Chinese Communistische Partij' veel aspecten van het hedendaagse leven, via de Chinese taal worden eeuwenoude concepten alsnog overgedragen.

Jeanne maakt tijdens haar lezingen gebruik van PowerPointpresentaties met eigen foto's die haar lezing ondersteunen. Na de lezing wordt er altijd ruim tijd voorzien voor interactie omdat het publiek vaak oneindig veel vragen heeft over China.

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer voor de presentatie, en een micro bij groepen van meer dan 20 personen of in een grote ruimte.

Neem contact op met Jeanne Boden

Interesse in een lezing? Contacteer de auteur via dit formulier. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.