Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Leercompetenties, Muzische vormgeving, Nederlands, Sociale vaardigheden
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar

Isabelle Gielen

Biografie

Isabelle Gielen (1980) is auteur en logopediste. Als logopediste werkte ze met kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen in het gewoon- en buitengewoon onderwijs. Toen haar oudste zoon leerde lezen, merkte ze dat zelf lezen echt ‘werken’ was. Voorleesboeken vond hij veel boeiender dan de boekjes die hij al zelf kon lezen. Toen groeide het idee om een samenleesboek voor beginnende lezers te schrijven. Een boek om met je kind te leren lezen terwijl je samen wordt meegesleept in een verhaal. Dit was het begin van haar eerste boek 'Sep en Saar. De trein doet raar' (Clavis, 2018). Intussen verschenen al meerdere kinderboeken van Isabelle volgens dat concept. Leesplezier voor beginnende lezers, dat is haar passie. Daarover geeft ze ook vormingen aan ouders en leerkrachten.

Uitgelichte titels

Cover van boek aap leest een letter

aap leest een letter

Cover van boek Mag ik meedoen?

Mag ik meedoen?

Cover van boek Rik en Noor. De tuin achter de muur

Rik en Noor. De tuin achter de muur

Lezingen

Leesplezier voor beginnende lezers staat in de lezingen van Isabelle centraal. Ze vertelt over schrijven, lievelingsboeken, verhalen verzinnen en hoe een boek gemaakt wordt aan de hand van haar eigen werk. Ze leest voor en laat de kinderen ontdekken wat ze al zelf kunnen lezen. Op Isabelles website staat een filmpje dat is opgenomen in bibliotheek Permeke in Antwerpen voor Jeugdboekenmaand 2021. Dat filmpje is een handige manier om een auteurslezing voor te bereiden. Als de kinderen op voorhand dat filmpje bekijken, weten ze al heel wat over haar en over haar boeken. Dan kunnen ze nadenken over interessante vragen en al die vragen mogen ze tijdens de auteurslezing aan haar stellen.

Neem contact op met Isabelle Gielen

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.