Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Frans, Historisch bewustzijn, Leercompetenties, Nederlands, Sociale vaardigheden
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar

Ingrid Vandekerckhove

Biografie

Ingrid Vandekerckhove (1969) is schrijfster en vertaalster van kinder- en jeugdboeken. Ze droomde altijd al van schrijven. Haar eerste verhalen schreef ze toen ze elf was. De liefde voor het boek kreeg ze vooral via de werken van Astrid Lindgren, een geschenk voor het leven. 

Na haar studie Germaanse filologie aan de KU Leuven heeft ze onder andere zeven jaar in Duitsland gewoond en gewerkt. Vandaar misschien dat ze in haar werk als vertaalster het liefst uit het Duits vertaalt.

Fantasie, humor, herkenbaarheid, een heldere en pure schrijfstijl kenmerken haar boeken omdat ze dicht bij de leefwereld van kinderen wil blijven. Kinderen die graag lezen of kinderen die niet graag lezen, kapoenen of deugnieten, snotneuzen, onzekere kinderen, dikke of dunne kinderen, lange, smalle, brave of grote, kleine of gewone, groene, blauwe of paarse kinderen enzovoort. Ja, alle kinderen!

Uitgelichte titels

Cover van boek De bende van Zeus

De bende van Zeus

Cover van boek Vergeetjeskruid

Vergeetjeskruid

Cover van boek Super!

Super!

Lezingen

Ingrid geeft haar lezingen kleur met een spel, een filmpje of gezang en wat gekheid en pept ze op met wat de kinderen te vertellen hebben! Haar lezingen doet Ingrid voor kleine, alsook grote groepen. Het maakt niet uit hoeveel kinderen en welke kinderen! Iedereen is welkom en Ingrid maakt er een gezellig en leuk uurtje samenzijn van.

Ze leest voor, ze luistert ook, ze zingt soms met de kinderen, ze doen af en toe een beetje gek, en, als ze zin heeft, dan verkleedt ze zich even en is ze plots niet meer wie ze dacht te zijn. Er is een verhaal, een vast scenario, van waaruit ze vertrekt en waar ze op kan terugvallen maar waar ze evengoed van kan afwijken als de kinderen een andere weg uitgaan die erg inspirerend lijkt te zijn.

Bij Ingrid is een lezing heel sterk bepaald door de interactie met het publiek. De thema’s sluiten aan bij de Griekse goden en helden en Ingrid vertelt ook over de avonturen van Felix en Lotte.

Praktisch

  • De organisator voorziet een laptop, een beamer met geluid en een scherm.
Voor deze auteur kan je geen korting meer aanvragen voor lezingen die plaatsvinden in 2024. Er is een limiet van 15 kortingen per auteur per jaar. Uiteraard kan je wel nog een lezing zonder korting organiseren.

Neem contact op met Ingrid Vandekerckhove

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.