Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Andere talen, Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Inge Umans

Biografie

Inge Umans (1969) gaf in het verleden les aan kinderen, jongeren en volwassenen en woonde en werkte een tijdje in Afrika. Op elke werkplek startte ze leesbevorderende projecten op en zeulde ze koffers vol boeken mee. Intussen trekt Inge al vele jaren rond met haar houten kamishibai: een eeuwenoude Japanse verteltechniek, waarbij een verhaal verteld wordt door prenten in en uit een vertelkastje te schuiven. Inge vertelt verhalen, geeft workshops en schreef ook een praktisch handboek over het gebruik van de kamishibai als vertel- en werkvorm.

Uitgelichte titels

Cover van boek Aan de slag met kamishibai

Aan de slag met kamishibai

Cover van boek Leesgroeidagboek

Leesgroeidagboek

Lezingen

Inge geeft zowel lezingen voor kinderen en jongeren als voor volwassenen.

1. In haar lezingen voor kinderen en jongeren kiest Inge afhankelijk van de doelgroep enkele vertellingen uit. Ze vertelt, leest voor door middel van de kamishibai en gaat in dialoog met de groep. Bij lezingen die langer duren, kunnen de deelnemers ook zelf aan het schrijven slaan en hun verhalen verwerken tot vertelplaten.

2. Bij een workshop of lezing voor volwassenen staat Inge aan de hand van haar praktisch handboek stil bij de verschillende vertel- en werkvormen van de kamishibai. Het doel? De kracht van kamishibai vertellingen tonen aan ouders, leerkrachten en bibliotheekmedewerkers, zodat zij er op hun beurt zelf mee aan de slag kunnen.

Praktisch

  • Inge geeft graag lezingen aan groepen van maximum 20 personen (zowel voor kinderen en jongeren als voor volwassenen).
  • Bij workshops en lezingen over de kamishibai heeft Inge een beamer met projectiescherm of een digibord nodig.
Voor deze auteur kan je geen korting meer aanvragen voor lezingen die plaatsvinden in 2024. Er is een limiet van 15 kortingen per auteur per jaar. Uiteraard kan je wel nog een lezing zonder korting organiseren.

Neem contact op met Inge Umans

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.