Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Poëzie
Thema’s
Muzische vormgeving
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar

Ine De Volder

Biografie

Ine De Volder (1987) is een creatieve dromer, voortdurend met haar hoofd in de wolken. Ze schrijft kinderpoëzie en prentenboeken. Haar doel is om met haar boeken de fantasie van jonge kinderen te prikkelen, met een flinke dosis humor. Ze geeft creatieve workshops rond haar boeken. Zo nodigt 'Wat als?' (Clavis, 2018) de kinderen uit om zelf gekke situaties te bedenken. Wat als een beer kon rolschaatsen? Of een olifant kon vliegen?

Of ze leest voor uit haar boek 'De blauwe flamingo' (Averbode, 2020), aansluitend knutselen de kinderen een fleurige flamingo in een kleur naar keuze. Bibliotheken kunnen haar ook boeken met haar vers-o-maat: de kinderen draaien een “bolleke” poëzie uit de retro automaat. In het bolleke? Een versje uit haar boek 'De taart op de kers' (Clavis, 2021). De dichter assisteert en leest voor. Met een gedicht uit dit boek heeft ze recent een poëziester gewonnen.

Verder is ze de trotse dienaar van drie huistijgers (honden hebben baasjes, katten hebben personeel).

Uitgelichte titels

Cover van boek Wat als?

Wat als?

Cover van boek Het gekke kinderwoordenboek

Het gekke kinderwoordenboek

Cover van boek De taart op de kers

De taart op de kers

Lezingen

Eerst wordt er voorgelezen uit eigen werk. De kinderen worden op een interactieve manier betrokken door leuke zoekopdrachtjes en vragen. De illustraties worden op groot scherm geprojecteerd via een beamer of digitaal bord. Vervolgens gaan de kinderen zelf creatief aan de slag rond het thema van het boek!

Praktisch

  • Max 25 leerlingen.
  • De organisator voorziet  een digitaal bord of beamer