Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Mens en maatschappij, Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
18+

Ilona Plichart

Biografie

Ilona Plichart (1980) is een lezer, altijd en overal. Ze is een samenlezer en trainer van samenlezen, net als een leesbevorderaar die leesplezier brengt. Daarnaast schreef ze boeken voor NT2-cursisten, omdat elke persoon recht heeft op een mooi boek dat begrijpelijk is en uitdaagt!

 

Ilona heeft veel ervaring met moeilijke lezers (volwassenen, NT2-leerders, jongvolwassenen, kinderen) en hoe ze hen in contact kan brengen met boeken. Ze begeleidt onder andere Taalpunten, bibliotheken en scholen die willen samenlezen met kwetsbare doelgroepen, en geeft vormingen over het boekenaanbod enzovoort.

Uitgelichte titels

Cover van boek De droom van Christoffel

De droom van Christoffel

Cover van boek Milan is alleen

Milan is alleen

Cover van boek Wij gaan naar Amerika

Wij gaan naar Amerika

Lezingen

  • De droom van Christoffel

Ilona vertelt hoe haar boek ‘De droom van Christoffel’ (Uitgeverij Vrijdag, 2016) tot stand kwam en duikt met de deelnemers ook in de beelden. Ze leest ook altijd een stukje voor. Samen met het publiek gaat Ilona op zoek naar hun dromen en naar mooie woorden.

  • Wij gaan naar Amerika

Ilona vertelt over één of twee personen die naar Amerika emigreerden. Aangezien elk verhaal in drie niveaus in het boek staat, kiezen we het niveau dat het meest aangepast is aan het publiek. Daarna gaat ze in gesprek met deelnemers: wat treft hen in het verhaal? Wat herkennen ze? Wat is er echt anders nu, dan toen? 

 

Neem contact op met Ilona Plichart

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.