Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Frans, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Nederlands, Ondernemingszin, Wetenschap en techniek
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Herlinde Leyssens

Biografie

Herlinde Leyssens (1968) was als kind gek op lezen en droomde ervan om schrijfster te worden. Ze studeerde Taal- en Letterkunde in Leuven, maar daarna gingen werk en leven met haar aan de haal. Ze werd zelfstandig ondernemer van twee bedrijven en moeder van drie dochters. 25 jaar later maakte ze uiteindelijk haar schrijversdroom waar. Haar debuutroman ‘Kongokorset’ (Uitgeverij Vrijdag, 2018) werd een bestseller. Omwille van haar enthousiasme en passie wordt ze gevraagd voor auteurslezingen overal te lande.

Uitgelichte titels

Cover van boek Kongokorset

Kongokorset

Lezingen

KONGOKORSET is een veelheid van verhalen in één. Het werk leest als een vlotte roman over het unieke levensverhaal van Gabrielle Deman, de eerste witte vrouw die te voet Kongo-Vrijstaat doorkruiste, maar boeit net zo goed een non-fictie liefhebber met interesse in koloniale geschiedenis. Op dit boeiende snijpunt wil de auteur lezers van alle seksen, interesses en leeftijden aanspreken om voorbij hun eigen favoriete genre te kijken. Herlinde projecteert een uitgelezen selectie bronnenmateriaal vol authentieke foto's, brieven en tekeningen. Met haar jarenlange ervaring als lesgever en bedrijfsleider, haar geschoolde voordrachtstem en vooral haar enthousiasme, leidt  ze het publiek binnen in de wondere wereld van Brussel en Congo.

'Van de vele historische stof die Congo de literatuur te bieden heeft, kiest Herlinde Leyssens misschien wel de moeilijkste periode: die van ruim een eeuw geleden - Congo was nog niet eens een officiële Belgische kolonie. Daarin een roman situeren vergt veel achtergrondkennis. In die context plaatst ze een aantrekkelijk hoofdpersonage, een jonge vrouw op zoek naar vrijheid. Die combinatie kan niet anders dan een bewogen en aangrijpend verhaal opleveren." (Marc Reynebeau).

Praktisch

  • Als organisator voorzie je een projectiescherm en een beamer. Indien nodig kan Herlinde deze ook zelf meenemen.
  • Bij een publiek van meer dan 50 personen voorzie je als organisator een degelijke geluidsversterking.

Neem contact op met Herlinde Leyssens

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.