Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Poëzie
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Herlinda Vekemans

Biografie

Herlinda Vekemans (1961) publiceerde vijf dichtbundels bij PoëzieCentrum Gent. Twee ervan  werden geïnspireerd door 20-ste eeuwse componisten en hun werk, Dimitri Sjostakovitsj en Olivier Messiaen. In haar recentste bundel, Appelblauwzeegroen (2022) bekijkt ze het leven op aarde door de blik van mensen, dieren, planten, zee en land.

Uitgelichte titels

Cover van boek Appelblauwzeegroen

Appelblauwzeegroen

Cover van boek Buiging

Buiging

Lezingen

Voordrachten of lezingen kunnen specifiek rond het thema van een van haar bundels georganiseerd worden. Twee bundels zijn geïnspireerd door leven en werk van componisten: een rond Dmitri Sjostakovitsj (20ste eeuw, Sovjettijdperk) en Olivier Messiaen (20ste eeuw, krijgsgevangene geweest, katholiek geïnspireerde muziekstukken) en lezingen kunnen eventueel samen met een muzikant of ensemble, of met PowerPoint en muziekfragmenten. De relatie tussen muziek en taal/literatuur kan een apart thema zijn met beide bundels.

 

In haar recentste bundel, ‘Appelblauwzeegroen’ (Poëziecentrum, 2022), staat de klimaatproblematiek en meer bepaald de relatie tussen de mens en het andere leven op aarde centraal. Een voordracht of lezing kan dat gegeven als uitgangspunt hebben, en hoe er in dialoog met de wereld poëzie kan ontstaan.

 

Voordrachten kunnen ook in klassiek formaat, met een afwisseling van gedichten en thema’s, al of niet met andere dichters. Samen met haar partner Alain Delmotte kunnen voordrachten rond nog andere thema’s aangevraagd worden. Ze zijn allebei betrokken bij de eenzame uitvaart in Leuven en ook rond dat thema kunnen lezingen aangevraagd worden. ​

Neem contact op met Herlinda Vekemans

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.