Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Proza
Thema’s
Mens en maatschappij, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Hanne Eerdekens

Biografie

Hanne Eerdekens (2000) is schrijver. Sinds ze leerde schrijven heeft ze er een grote voorliefde voor, en dat uit zich op verschillende manieren: zo volgde ze een opleiding Taal- en Letterkunde, ligt er op haar bureau steeds een stapel manuscripten klaar, en beheert ze een actieve boekenblog met bijhorende Instagrampagina.  

'Met jou is het anders' (Pelckmans, 2023) is haar debuut. Het boek bespreekt thema's als seksualiteit, identiteit, vrienden familie, alzheimer, pestgedrag en sociale media. 'Met jou is alles anders' ligt Hanne nauw aan het hart omdat het schrijfproces haar hielp in haar persoonlijke zoektocht naar een eigen identiteit.

Uitgelichte titels

Cover van boek Met jou is het anders

Met jou is het anders

Lezingen

Hanne ziet een auteurslezing als een moment om te inspireren, informeren en motiveren. Haar lezingen kunnen, afhankelijk van de doelgroep, verschillende vormen aannemen:

1. 'Met jou is het anders'

Hanne praat over haar debuut en andere LGBTQ+-verhalen uit het Vlaamse literatuurlandschap. Ze gaat in op wat queerverhalen precies zijn, waarom het genre zo populair is geworden, en de stigma's errond. Hoewel queerjongeren nood hebben aan meer diverse verhalen, weten ze vaak niet goed wat het aanbod is. Hanne bespreekt dit aanbod en legt uit wat queer YA-literatuur zo uniek maakt. Ze hoopt op die manier queerlezers aan te spreken die zichzelf nog niet eerder weerspiegeld zagen in boeken. Lezers zonder queeridentiteit worden uitgenodigd om eens in andere schoenen te staan.

2. Het leven van een jonge schrijver

In deze tweede lezingoptie praat Hanne over het leven als jonge schrijver. Omdat het nogal beangstigend kan zijn om die stap te maken, hoopt ze jongeren te motiveren om zich indien gewenst ook aan het schrijverschap te wagen. Dit doet ze aan de hand van haar eigen ervaringen: ze vertelt over hoe dit proces precies bij haar verliep en over haar eerste boek, om zo de schrijfkriebel door te geven.

3. Interview

Voor een groter publiek werkt Hanne in de vorm van een interview, waarbij ze in gesprek gaat met een andere spreker (aangesteld door de organisator) over haar debuut 'Met jou is het anders' en de bijhorende thema's van het boek. Het interview wordt gevolgd door een gesprek met het publiek, waarbij ook door hen vragen kunnen worden gesteld. Bij kleinere groepen werkt Hanne ook zonder interviewer, en gaat ze nog dieper in op de vragen van haar lezers/het aanwezig publiek. 

Neem contact op met Hanne Eerdekens

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.