Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Nederlands, Sociale vaardigheden
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, leesclub, school, zorginstelling
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar

Han Lasseel

Biografie

Han Lasseel (1990) studeerde af als docent Nederlands-Frans. Na een periode in Zuid-Afrika doceert hij nu ook Afrikaans aan het CLT. Deze taal inspireerde hem voor de titel van zijn boekenreeks: 'De Manniekies', uitgegeven bij C. de Vries- Brouwers. Daarnaast is Han veel met theater en stemacteren bezig. Zo volgde hij al verschillende cursussen in België en Nederland. Nadien ontwikkelde hij al meerdere educatieve luisterspelen. Na tien jaar als improvisatieacteur waagde hij zich ook enkele jaren aan het 'gewone' theaterwerk. De lezingen gebeuren dan ook steeds op een erg theatrale manier.

Uitgelichte titels

Cover van boek De Manniekies -In Hades schaduw

De Manniekies -In Hades schaduw

Cover van boek De Manniekies- Het Zilvermeer

De Manniekies- Het Zilvermeer

Lezingen

Han biedt twee lezingopties aan:

1. Lezingen voor de lagere school

Han warmt de leerlingen op door ze op een ludieke manier kennis te laten maken met zijn boek. Daarna leest hij hoofdstuk per hoofdstuk voor met verschillende stemmen voor elk personage. Na elk hoofdstuk laat hij iemand uit het publiek het hoofdstuk samenvatten. Nadien volgt een (korte) nabespreking waarbij er tijd is voor vragen.

2. Lezingen voor het eerste t.e.m. het zesde middelbaar

Tijdens deze lezing geeft Han een inkijk in het proces van manuscript tot boek. Met de nodige humor vertelt hij over de afgelegde weg en over de obstakels die hij moest overkomen om zijn boeken uiteindelijk in de winkel te zien liggen.  

Neem contact op met Han Lasseel

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.