Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Digitale competenties, Duurzaamheid, Historisch bewustzijn, Leercompetenties, Leescompetenties, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Ruimtelijk bewustzijn, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Gitte Vancoillie

Biografie

Gitte Vancoillie (1982) groeide op in het landelijke dorpje Kruibeke, studeerde in Antwerpen aan de Academie van Schone Kunsten en werkt momenteel aan de Academie van Sint Niklaas. Tekenen is iets wat er voor haar altijd was, altijd is en nooit zal verdwijnen. 

Uitgelichte titels

Cover van boek Jij bent alle liefde

Jij bent alle liefde

Cover van boek Van Manneke Pis tot de betoverde haas.

Van Manneke Pis tot de betoverde haas.

Cover van boek Bullshit en Gedaas

Bullshit en Gedaas

Lezingen

Gitte vult haar lezingen steeds in op maat van de doelgroep. Meestal leest ze voor uit één van haar boeken en vertelt ze aan de hand van originele tekeningen over hoe haar publicaties tot stand komen. Gitte laat ook haar tekenmateriaal zien. Daarna is er ruimte voor het stellen en beantwoorden van vragen.

Het tweede deel van haar lezingen bestaat (indien gewenst) uit een workshop. De groep gaat dan zelf aan de slag met tekenmaterialen en maakt een 'knipenplaksuperheldbladwijzer', een 'heuszelfgemaaktboekmétzelverzonnenverhaalvoorindeklas' of iets anders. Er zijn verschillende mogelijkheden die Gitte graag met jou bespreekt.

Gitte geeft ook voorstellingen samen met Meneer Zee: een heus kijk- en luisterfeest voor jong en oud.

Praktisch

  • Voor lezingen met een workshop werkt Gitte liefst met groepen van maximaal 25 kinderen. Gitte neemt al het nodige tekenmateriaal steeds zelf mee.
  • Voor de voorstellingen met Meneer Zee kan de grootte van de groep besproken worden. Er is geen technische ondersteuning nodig: Gitte & Meneer Zee nemen alles zelf mee.

 

 

Meer zien?

Neem contact op met Gitte Vancoillie

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.