Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Poëzie, Slampoëzie, Theater
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Frans, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Giovanni Baudonck

Biografie

Giovanni Baudonck (1976) is een Gentse zanger, acteur, theatermaker en slam poet met deels Mauritiaanse roots. Sinds 2012 brengt hij diversiteit op en naast het podium door zowel in het Nederlands als in het Frans te dichten. In 2014 besloot Giovanni om zich professioneel toe te spitsen als woord- en podiumkunstenaar. In 2016 schreef, speelde en regisseerde hij de monoloog ‘Connecting People’. In 2017 werd hij Belgisch vicekampioen slam. Sindsdien heeft hij op talloze podia en festivals in zowel België als Nederland gestaan, zoals Mama's Open Mic, De Sprekende Ezels, Ballonnenvrees, Auwla, Watou Festival, Stand and Deliver enzovoort. Hij wordt regelmatig gevraagd om voor het BK en EK slam te jureren. Daarnaast regisseerde en speelde hij in tal van theaterstukken voor diverse huizen, zoals onder andere Victoria De Luxe, KVS, Antigone en Kopegietery. Sinds 2021 geeft Giovanni regelmatig les aan het RITCS als gastdocent en maakt hij deel uit van de artistieke kern TransfoCollect te Brussel. Als freelancer geeft hij basis poëzieworkshops, masterclasses en lezingen op maat van de vragende organisaties. Qua stijl brengt Giovanni maatschappelijk georiënteerde teksten waarin hij ruimte laat om de taal tot het uiterste te verkennen.

Lezingen

Giovanni geeft performances, workshops, interactieve lezingen over spoken word/slam, meet & greets of een combinatie van al deze. De inhoudelijke invulling van zijn lezingen gebeurt telkens in overleg met de organisator en is altijd afgestemd op het doelpubliek. In een workshop geeft hij een introductie over slam poetry gaande van geschiedenis, teksten, rijmschema's, voordracht, en performance, waardoor de deelnemers aan het einde van een workshop een afgewerkt stuk tekst hebben die ze individueel of in groepjes kunnen performen. Daarnaast focust Giovanni in zijn masterclasses op performance, muzikaliteit en ritme.

Neem contact op met Giovanni Baudonck

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.