Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie, Poëzie, Strips
Thema’s
Duurzaamheid, Mens en maatschappij, Nederlands, Wetenschap en techniek
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Frank Pollet

Biografie

Frank Pollet (1959) leeft al enkele decennia van zijn pen. Uit zijn printer rollen kinder- en jeugdboeken, scenario's voor strips en theater, poëzie voor jeugd en volwassenen, journalistiek werk, songteksten, educatieve publicaties... Frank is getrouwd met kinderboekenschrijfster Moniek Vermeulen met wie hij al meerdere boeken maakte. Het echtpaar woont in een staalbouwwoning in het landelijke Puyvelde met zicht op groen en hun tien dieren.

Uitgelichte titels

Cover van boek Frida's coole klimaatboek

Frida's coole klimaatboek

Cover van boek Bullshit & Gedaas!

Bullshit & Gedaas!

Cover van boek De familie Blet tikt door!

De familie Blet tikt door!

Lezingen

Lezingen zijn bij Frank nooit gewoon. Hij houdt niet van technische toeters en bellen, dus neemt hij naar een lezing enkel zichzelf, zijn boeken en zijn enthousiasme mee. In een razend tempo vertelt hij over die boeken, waarom en hoe hij ze geschreven heeft, en waarom en hoe hij ooit schrijver is geworden. Ernstig? Ja, maar liever niet te lang en niet te veel. Franks lezingen zijn hilarisch, maar tussendoor geeft hij geregeld belangrijke boodschappen door, over respect en duurzaamheid, bijvoorbeeld. Wie Frank iets wil vragen, mag dat uiteraard doen, want door vragen word je slimmer én vragen staat vrij...

Praktisch

  • Benodigdheden bij 'standaard' lezingen: een tafel, een glas water en een groep enthousiaste kinderen. Voorkennis kan/mag maar is niet vereist.
  • Benodigdheden bij lezing over 'Zoo de ruimte in!': beamer, projectiescherm, geluidsinstallatie, computer met PowerPoint.

Meer zien?

Neem contact op met Frank Pollet

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.