Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Poëzie, Proza
Thema’s
Ondernemingszin, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
18+

Femke Vindevogel

Biografie

Femke Vindevogel (1978) publiceerde poëzie en verhalen in diverse literaire tijdschriften, zoals Tirade, Poëziekrant en Hollands Maandblad. Haar debuutroman ‘Confituurwijk’ (2019) verscheen bij Uitgeverij Van Oorschot en haalde de shortlist van de Bronzen Uil. ‘Confituurwijk’ won ook de publieksprijs van de Confituur Boekhandelsprijs. Haar tweede roman 'Baksteen' (Uitgeverij van Oorschot) verscheen in oktober 2021 en werd bijzonder goed ontvangen. Haar gedicht 'Ruzie' stond op de shortlist van de Melopee poëzieprijs.

Uitgelichte titels

Cover van boek Confituurwijk

Confituurwijk

Cover van boek Baksteen

Baksteen

Lezingen

Femke geeft graag lezingen in interviewvorm, gecombineerd met voorleesmomenten. Daarbij gaat ze in gesprek over haar werk, dit kan in de vorm van een solo-interview of in samenwerking met een andere auteur. Zo’n gesprek duurt meestal ongeveer 45 minuten, daarna is er tijd voor eventuele vragen uit het publiek. Ook met hen gaat Femke graag de dialoog aan. De voorleesstukjes (2 of 3 x 10 minuten) en het interview worden indien gewenst afgewisseld met korte stukjes muziek. Femke werkt vast samen met traverso speler Marcel Ketels. Na het gesprek met het publiek is er een mogelijkheid om boeken te signeren. De totale lezing duurt ongeveer anderhalf uur.

Femke kan meer vertellen over de opbouw van haar romans, waarbij ze focust op de thematiek, de personages of de verschillende lagen. Maar ze kan ook meer toelichting geven bij haar schrijverschap en vertellen hoe haar romans tot stand zijn gekomen, hoe haar zoektocht naar een uitgever verliep, wie haar literaire helden zijn en welke wisselwerking er bestaat tussen haar poëzie en proza.

De deelnemers worden aangemoedigd het boek op voorhand te lezen, of kunnen na de lezing het boek via de bibliotheek of de auteur bekomen. Femke voorziet zelf telkens enkele exemplaren, maar dit kan ook in samenwerking met een boekhandel of bibliotheek.

Neem contact op met Femke Vindevogel

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.