Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Poëzie, Slampoëzie
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Esohe Weyden

Biografie

Esohe Weyden (1999) is spokenworddichter en presentator. Ze is de campusdichter van Universiteit Antwerpen, waar ze Rechten studeert. Ze presenteert onder meer Mensen Zeggen Dingen Antwerpen en Gent en ze is ook stadsreporter van ATV. In februari 2022 debuteerde ze met haar dichtbundel ‘Tussentaal’ bij Uitgeverij Vrijdag.

 

Esohe bracht haar poëzie al op de meest uiteenlopende planken. Zo stond ze op klassieke podia zoals Arenberg en Vooruit, festivals zoals de Gentse Feesten en Pukkelpop, maar ook op het burgerlijke defilé van de Nationale Feestdag van België.

 

In 2019 werd Esohe verkozen tot Laureaat van de Kunst en sleepte ze een van de Cultuurprijzen voor verdienstelijke Deurnenaars in de wacht. In 2021 was ze ambassadeur van de Jeugdboekenmaand en huisdichter van de VRT Taalavond.

Uitgelichte titels

Cover van boek Tussentaal

Tussentaal

Lezingen

Als spokenworddichter brengt Esohe tijdens haar lezingen een gevarieerd aanbod aan gedichten die in de eerste plaats geschreven zijn om voor te dragen. Ritme, metrum, rijm en een rijk klankspel zijn hiervoor dus essentieel. In een tweede fase laat Esohe, indien gewenst, het publiek zelf aan de slag gaan met woorden en een eigen gedicht schrijven en voordragen. Hiervoor begeleidt ze de deelnemers stap voor stap en zet ze in op het creëren van een veilige zone. Een andere optie is om dieper in te gaan op de gedichten die Esohe zelf heeft voorgedragen en een interactief gesprek aan te gaan. De formule van de lezing kan dus variëren naargelang van de wensen van de organisator.  

Neem contact op met Esohe Weyden

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.