Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Wetenschap en techniek, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar

Erwin Claes

Biografie

Van zo vroeg als hij zich kan herinneren, was Erwin Claes (1977) gefascineerd door verhalen. Hij verslond niet alleen stapels stripverhalen en boeken, maar was ook gek op films en animatiefilms die hij nadien gretig naspeelde met zijn Lego of Playmobil. Het opende een wondere wereld van oneindige fantasie en avontuur die hem nooit meer heeft losgelaten.

Tijdens zijn studies archeologie rijpte de ambitie om iets te doen met de vele verhalen die in al die jaren spontaan waren opgeborreld. Na veel zoeken en proberen schreef hij zijn eerste boek, en sindsdien is hij niet meer gestopt. Het resultaat zijn vlotlezende titels die heden en verleden verweven, met spannende verhaallijnen en personages die zo je vrienden zouden kunnen zijn.

Uitgelichte titels

Cover van boek De Museumroof

De Museumroof

Cover van boek Project Pandora

Project Pandora

Lezingen

Erwin laat het publiek kennis maken met zijn publicaties en personages. Aan de hand van beeldmateriaal en vooral heel veel interactie met het publiek, maakt hij de toeschouwer wegwijs in het schrijfproces: van wild idee tot de weg naar de uitgeverij en het boek dat je uiteindelijk kan kopen in de winkel of lenen in de bib. Deelnemers krijgen ook uitgebreid de kans om Erwin vragen te stellen.

Een citaat uit het verslag van de Bibliotheek van Huldenberg over de auteurslezing van Erwin (maart 2022): “Ben je op zoek naar een auteur die op een zeer open en boeiende manier kan vertellen over het boekenvak (schrijven, redactie, rol van uitgevers enzovoort), dan zou ik Erwin altijd aanraden! Erwin stelt veel vragen aan het publiek tijdens de lezing en laat ook iedereen met een vraag aan het woord. Leerkrachten en leerlingen waren na afloop zeer enthousiast en waren in de bibliotheek al op zoek naar zijn boeken.”

Praktisch

  • Erwin gaat heel interactief te werk en verkiest daarom een groepsgrootte van maximaal 50 à 60 deelnemers per lezing. Hij stelt voortdurend vragen, leest voor en vertelt heel veel. Hoe groter de groep, hoe moeilijker om tot een doorleefde interactie te komen.
  • Erwin geeft zijn lezing aan de hand van een diapresentatie met veel beeldmateriaal. Hij gebruikt daarvoor zijn eigen laptop, maar het zou fijn zijn als de organisator voor een beamer kan zorgen.

Neem contact op met Erwin Claes

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.