Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Leercompetenties, Mens en maatschappij, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar

Erik Persoons

Biografie

Erik Persoons (1965) houdt van uitdagingen. Met zijn onvoorwaardelijke passie voor schrijven en theater durft hij al eens buiten de lijntjes te kleuren. Hij is de geestelijke vader van het Schrijfexperiment, een project waarbij hij jongeren uitnodigt om samen met hem een spannende jeugdroman te schrijven. Zo creëerde hij al met meer dan 100 jongeren een uniek verhaal dat enkel kon ontstaan door hun fantasie, hun verbeeldingskracht en hun passie voor het schrijven.

Erik is ook voorzitter van de Young Readers Foundation VZW, een organisatie die jongeren wil stimuleren om te lezen, te luisteren, te schrijven en samen te werken.

Uitgelichte titels

Cover van boek Attractopia

Attractopia

Cover van boek Refugia

Refugia

Cover van boek Pericula

Pericula

Lezingen

De lezingen van Erik, in samenwerking met de Young Readers Foundation VZW, helpen jongeren drempels stellen en overwinnen. Daarbij komt ook een belangrijke vraag aan bod: schrijven jongeren zelf niet de beste jeugdboeken?

 

Scholen en verenigingen kunnen Erik ook vragen om samen een langer, interactief en speels traject aan te gaan om jongeren warm te maken voor literatuur, lezen, schrijven, luisteren en spreken. Hij geeft hen via het schrijven van verhalen de kans hun gevoelens te uiten en geeft hen zo niet alleen mondeling, maar ook schriftelijk een ‘stem’. De jongeren gaan zelf aan de slag en reageren op een situatie die hen wordt aangeboden. Nadien stippelt Erik samen met de jongeren en hun begeleiders een project op maat uit. Het kan gaan om het schrijven van gedichten, een bundel kortverhalen, het uitwerken van één groot verhaal … De schrijfsels worden eventueel aangevuld met illustraties of grafische vormgeving en worden daarna in boekvorm uitgegeven.

Praktisch

  • Erik geeft het liefst lezingen voor een groep van maximaal 30 personen.

Neem contact op met Erik Persoons

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.