Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie
Thema’s
Mens en maatschappij, Ondernemingszin, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Ellen Jansegers

Biografie

Ellen Jansegers (1987) is auteur, blogger, redacteur en journalist. Ze heeft een master in Journalism Studies. Tijdens haar studies liep ze stage bij een Vlaamse kwaliteitskrant. Onder het alias 'Het stille meisje' houdt Ellen op haar website een blog bij over introversie, hoogsensitiviteit, creativiteit en mentaal welzijn. In 2022 verscheen haar non-fictiedebuut 'Zwijgen is Goud, Introvert in een Extraverte Wereld' bij Uitgeverij Horizon. Daarin belicht ze alle aspecten van introversie. Wat het precies betekent, hoe het begrip is ontstaan, wat het met de hersenen doet en welke impact het heeft op relaties, werk en opvoeding. Ze gaat daarbij in tegen alle clichés en roept op om eindelijk de positieve kanten van introversie te erkennen. Ze wisselt theoretische inzichten af met persoonlijke anekdotes en getuigenissen van meer en minder bekende introverten, zoals premier Alexander De Croo, Dirk De Wachter, Sam De Bruyn, Stephanie Coorevits en professor Stijn Baert. Ze werkte vijf jaar aan ‘Zwijgen is Goud’. Het werd opgepikt door Vlaamse en Nederlandse media. Geïnterviewden Alexander De Croo, Sam De Bruyn en Stijn Baert deelden hun medewerking via hun sociale media. Ellen woont en werkt tussen de fruitbloesems in het Waaslandse Sint-Gillis-Waas. Momenteel werkt ze aan een roman. Daarnaast is ze freelance journalist, copywriter en content marketeer.

Uitgelichte titels

Cover van boek Zwijgen is goud

Zwijgen is goud

Lezingen

Zwijgen is goud

Een derde tot de helft van de wereldbevolking is introvert. Maar wat wil dat concreet zeggen? In de lezing Zwijgen is goud, naar het gelijknamige boek, belicht Ellen alle aspecten van introversie. Ze gaat daarbij in tegen alle clichés en roept op om eindelijk de positieve kanten van introversie te erkennen.

Introversie is een veelbesproken en bestudeerd persoonlijkheidskenmerk. Inzicht in introversie is essentieel om onszelf en de mensen om ons heen te begrijpen. Het verbetert onze communicatie, relaties, productiviteit en mentaal welzijn.

Ellen wisselt theoretische inzichten af met persoonlijke anekdotes en getuigenissen van meer en minder bekende introverten, zoals premier Alexander De Croo, psychiater Dirk De Wachter, radiopresentator Sam De Bruyn, kinderpsychologe Stephanie Coorevits en prof. arbeidseconomie Stijn Baert.

Na de lezing Zwijgen is goud over introversie weet je:

  • Wat introversie betekent (en wat niet)
  • Hoe de hersenen van introverte mensen anders werken dan die van extraverte mensen
  • Wat het extraverte ideaalbeeld is, en welke gevolgen dit heeft op persoonlijk en maatschappelijk vlak
  • Welke invloed iemands introverte aard heeft op werk, relaties en vrije tijd
  • Wat de talenten van introverte mensen zijn
  • Waarom introverte mensen hun kracht net vinden door in hun schulp te blijven
  • Waarom iederéén profiteert van een introvertvriendelijke organisatie en samenleving

Meer over...

‘Als mens zouden we er baat bij hebben om meer naar introverte mensen te luisteren. De waarheid zit vaak verborgen achter het luidruchtige gekakel.’ – Dirk De Wachter op de cover van Zwijgen is goud (verschenen bij Uitgeverij Horizon)

‘Een indrukwekkend, nieuw standaardwerk over introversie. Ellen is vaandeldrager voor een maatschappij waarin minder geschreeuwd wordt.’ - Radio 1 over Zwijgen is goud

Wat deelnemers zeggen over een lezing rond introversie:

  • ‘Leuke en interessante lezing, interactief, aangenaam gebracht, wetenschappelijk onderbouwd.’
  • ‘Er is nood aan kennis over introvert zijn. Die kennis kan jij geven.’
  • ‘Het was heel interessant en ik heb enorm veel van je geleerd. Ik voel dat je dit onderwerp echt beheerst. Het was fijn dat je zo open was over je eigen ervaringen.’

Neem contact op met Ellen Jansegers

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.