Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Poëzie, Proza
Thema’s
Mens en maatschappij, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, school
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar

Ed Franck

Biografie

Ed Franck (1941) volgde een lerarenopleiding Nederlands-geschiedenis en stond jarenlang voor de klas. Hij debuteerde in 1985 op vierenveertigjarige leeftijd met het kinderboek 'Spetters op de kermis' (Averbode). Daarna volgden de publicaties elkaar in een bijzonder snel tempo op, in een waaier van genres en voor diverse doelgroepen: realistische en spannende verhalen, literaire boeken en poëzie, van boeken voor eerste lezers tot adolescentenromans. Ed Franck haalde ook een aantal klassiekers onder het stof vandaan en bewerkte aloude liefdesverhalen uit onze Westerse cultuur voor jonge lezers van nu: van Robinson Crusoë tot Moby Dick, van Jules Verne tot Edgar Allen Poe, van Romeo en Julia tot Beatrijs.

Uitgelichte titels

Cover van boek Panda en eekhoorn

Panda en eekhoorn

Lezingen

In een korte inleiding vertelt Ed hoe en waarom hij schrijver is geworden.

Daarna presenteert hij drie of vier boeken die aangepast zijn aan het doelpubliek, op een manier die de toehoorders er nieuwsgierig naar maakt. Hij leest er telkens ook een fragment uit voor, op een acterende manier. In de tweede helft van de lezing beantwoordt hij vragen vanuit het publiek.

De auteur gebruikt geen enkel technisch hulpmiddel. Een tafeltje en een stoel volstaan. Want hij baseert zijn optreden op de magie van het gesproken en geschreven woord. Talloze organisatoren waren in het verleden van oordeel dat de auteur boeiend vertelt én voorleest.

Praktisch

  • Ed heeft geen technische ondersteuning nodig, een tafel en een stoel volstaan.
  • Ed geeft graag lezingen aan maximum drie schoolklassen (ongeveer 60 à 70 personen). Grotere groepen zijn mogelijk na afspraak met de auteur.
  • De auteur verplaatst zich uitsluitend met de trein. De organisator komt de auteur afhalen aan en terugbrengen naar het dichtstbijzijnde station, tenzij de school of bibliotheek binnen een straal van pakweg één kilometer van een station ligt.
  • Indien de organisator meerdere lezingen op een dag aanvraagt waardoor de auteur zowel in de voormiddag als in de namiddag moet optreden, dient hij een middagmaal te voorzien. Graag belegde broodjes,  koffie mag.

Neem contact op met Ed Franck

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.