Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
18+

Dirk Van Boxem

Biografie

Dirk Van Boxem (1966) is ervan overtuigd dat verhalen vertellen is wat er echt toe doet. Als schrijver doet hij dat in romans, blogs en af en toe wat poëzie. Daarnaast vertelt hij ook verhalen als coach, trainer, en consultant.

Uitgelichte titels

Cover van boek Morgenster

Morgenster

Lezingen

1. Lezing toegespitst op 'Morgenster' (Polis, 2019). Deze roman speelt zich af in Antwerpen, Zurenborg, 1904. Dirk gaat tijdens de lezing dieper in op de historische en maatschappelijke context van het verhaal, waarbij hij focust op architectuur (Morgenster is een huis in de Cogels-Osylei) en literatuur, vertrekkende vanuit het tijdschrift Ontwaking, gemaakt door een kring mensen die samenkwamen in De Kapel. Ook die groep speelt een rol in de roman. 2. Een lezing over schrijven en identiteit, toegespitst op wat mensen allemaal tegenhoudt om hun dromen te realiseren. Vanuit zijn achtergrond als professioneel coach en loopbaanbegeleider diept Dirk thema's uit rond waarden en overtuigingen, overvloedig geïllustreerd met voorbeelden uit de literatuur.

 

Meer zien?

Neem contact op met Dirk Van Boxem

Interesse in een lezing? Contacteer de auteur via dit formulier. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.