Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Non-fictie, Poëzie
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Dirk Terryn

Biografie

Dirk Terryn (1963) is vanuit zijn ervaring in het secundair onderwijs en als lezer gepassioneerd in poëzie. Hij maakte verschillende bloemlezingen voor en met jongeren en publiceerde ook over poëzie op school. In 2014 richtte hij Het Lezerscollectief op na een ontmoeting met Jane Davis in 2012. Hij vertelt graag over de kracht van woorden en wat literatuur al niet bij jongeren kan teweegbrengen of te week leggen.

Uitgelichte titels

Cover van boek Ik wil je

Ik wil je

Cover van boek Je ruist in mij

Je ruist in mij

Lezingen

Dirk biedt twee lezingopties aan:

1. ‘Je ruist in mij’ is een lezing op maat. Samen met de organisator maakt Dirk een selectie van gedichten, vaak in samenwerking met artistieke intermezzi vanuit de lokale academie, of een vereniging. De lezing is geschikt voor alle leeftijden vanaf 15 jaar.

2. ‘Samen Lezen- de ultieme therapie’ is een lezing voor volwassenen die vertrekt vanuit een gedicht en toont hoe krachtig woorden zijn, en hoe ze ons beelden aanreiken om zelf op een verhaal te komen en voorbij ons beperkingsdenken te kijken. Afhankelijk van de doelgroep vertelt Dirk ook over de werking van Het Lezerscollectief.

Praktisch

  • Als organisator voorzie je technische ondersteuning, zoals een beamer en geluidsinstallatie.

Neem contact op met Dirk Terryn

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.