Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar

Danielle Dergent

Biografie

Danielle Dergent (1962) begon al op zeer jonge leeftijd te lezen. Als klein meisje verslond ze stapels jeugdboeken. Haar favoriete huistaak was het schrijven van opstellen en verhaaltjes verzinnen. Toen ze acht was, bracht de Sint een orgeltje. Haar beide ouders hadden bovendien een prachtige zangstem en een grote passie voor muziek. Danielle ging ze op haar twaalfde naar de muziekacademie van Mortsel, zette na de middelbare school haar studie verder aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en werd uiteindelijk lerares muziekcultuur en muziekgeschiedenis. Momenteel geeft ze les aan verschillende muziekacademies in het Antwerpse.              

 

Tijdens een vakantie in het zuiden van Bretagne raakt Danielle geïnspireerd om een boek te schrijven. Een paar maanden later werd 'De magische sleutel' (Manteau, 2009) geboren. Het boek maakt deel uit van een trilogie. Danielles boeken zijn gekruid met een vleugje humor en gaan over gevoelens als vriendschap, jaloezie, eerste verliefdheid en de mogelijke problemen voor kinderen bij een echtscheiding. Dit zorgt ervoor dat haar fictieve verhalen toch nauw aansluiten bij de echte wereld.

Uitgelichte titels

Cover van boek De magische sleutel

De magische sleutel

Cover van boek De geheime gang

De geheime gang

Cover van boek De verborgen wereld

De verborgen wereld

Lezingen

Een lezing van Danielle ziet er, afhankelijk van de wensen van de organisator, steeds anders uit. Ze vertelt over zichzelf als auteur en zet in grote lijnen uiteen hoe haar boeken tot stand komen. Danielle toont ook hoe je zelf aan een boek kan beginnen schrijven. De deelnemende kinderen kunnen tijdens de lezing dan aan de slag met hun eigen verhaal.

Praktisch

  • Wanneer de deelnemende kinderen zelf ook aan het schrijven zullen slaan, voorziet de organisator voldoende pennen en papier.

Neem contact op met Danielle Dergent

Interesse in een lezing? Contacteer de auteur via dit formulier. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.