Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie, Poëzie
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Ruimtelijk bewustzijn, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Daniel Billiet

Biografie

Daniel Billiet (1950) is op en top Gentenaar. Poëzie, proza, toneel staan bij hem centraal. Hij is mede-oprichter van Poëziekrant en Poëziecentrum en was een tijdlang YANG-redactiesecretaris en poëzierecensent voor KNACK. Verder is hij milieuactivist en een actief lid van het Gents MilieuFront. Sinds 1975 is hij ambassadeur voor Grootouders voor het Klimaat, Klimaatdichter en bomenactivist. Hij heeft ongeveer 45 jaar ervaring met het geven van lezingen en workshops in scholen en bibliotheken en trekt als poëzie-activist al vele jaren met zijn gedichten en een kamishibaitheatertje rond in Vlaanderen en Nederland. 

Uitgelichte titels

Cover van boek Waarom het nooit bananen regent

Waarom het nooit bananen regent

Lezingen

In overleg met de school, bibliotheek of cultureel centrum stelt Daniel zijn playlist samen. Eventueel bedenkt hij een nieuw concept als de school of bibliotheek dat wenst. Hij heeft een brede waaier aan gedichten zowel voor kleuters, lagere school als humaniora en hogescholen. Daniel streeft altijd naar een actieve lezing: met heel uiteenlopende werk- en spelvormen laat hij de leerlingen participeren. Zijn poëzielezing ondersteunt hij met beelden, ofwel met kamishibai of een USB-stick en beamer.

Praktisch

 Vanaf 1 oktober wordt mijn commanditaire vennootschap, Billiet & cie,  opgedoekt. gelieve dus geen betalingen meer te doen op het rekeningnummer BE90 4487 6523 6132, maar uitsluitend op mijn persoonlijk rekeningnummer: BE64 4487 6252 2152 (Daniel Billiet, Spinmolenplein, 241, 9000 Gent)

Neem contact op met Daniel Billiet

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.