Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
18+

Daan Esch

Biografie

Daan Esch (1968) studeerde Letteren aan de Rijksuniversiteit Groningen, Filosofie en Economie aan de KU Leuven en zang bij onder meer Evelyn Brunner en Lucienne Van Deyck. In 2017 debuteerde hij met de historische roman ‘Stem’ (Lannoo). In dit verhaal, geïnspireerd door de tragische levens van castraten, gaan drie personages elk voor zich op zoek naar hun eigen stem. In de lente van 2023 komt zijn tweede roman uit.

 

Daan werd uitgenodigd bij verschillende Vlaamse tv- en radioprogramma’s zoals Van Gils en Gasten op Eén, Interne Keuken op Radio 1 en De Liefhebber op Klara. Klassiek Centraal, een online magazine voor klassieke muziek, bekroonde zijn boek ‘Stem’ met een gouden label. Eind 2016 richtte Daan zijn eigen zaak op. Met Authenticom wil hij ondernemers en auteurs coachen om hun eigen stem te vinden en een sterk merk uit te bouwen via authentieke communicatie.

Uitgelichte titels

Cover van boek Stem

Stem

Lezingen

Afhankelijk van het type lezing, de doelgroep en de locatie werkt Daan in overleg met de organisator de optimale formule uit. Hij geeft context bij zijn roman, gaat dieper in op de centrale thema’s uit zijn werk en leest voor. Bij interesse zoomt hij in op de vele literaire, culturele en muzikale referenties waarop zijn boeken geïnspireerd zijn – of waarnaar hij al dan niet expliciet in de tekst verwijst. Daarnaast kan hij het schrijfproces, de stijl en gebruik van symboliek in meer detail bespreken.

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer met een projectiescherm en een geluidsinstallatie.

Neem contact op met Daan Esch

Interesse in een lezing? Contacteer de auteur via dit formulier. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.