Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur, Strips
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Muzische vormgeving, Nederlands, Wetenschap en techniek
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

CONZ

Biografie

Conz, pseudoniem van Constantijn Van Cauwenberge (1977), wilde al van kleins af aan tekenaar worden. Na zijn studie aan Sint-Lukas Brussel en een reeks publicaties in de stripmagazines Demo en Ink, debuteerde Conz in 2004 met ‘Toen ik nog baas van de wereld was’ (Oogachtend), een verzameling semi-autobiografische verhalen over zijn kindertijd. De daaropvolgende jaren werkte hij aan de trilogie ‘De tweede kus’ (Oogachtend) en tussenin tekende hij als stadstekenaar van Turnhout het stripverhaal ‘De Slag om Turnhout’ (2007). In 2009 verscheen van hem ook de peuter- en kleuterstrip ‘Wat zie je in de zee?’ (Lannoo).

De laatste jaren houdt Conz zich vooral bezig met het tekenen van illustraties en cartoons. Zo is hij bekend als illustrator van verschillende kinderboeken, waaronder ‘Het raadsel rond het rode huis’ (Clavis, 2020) van Bianca Nederlof en de reeks ‘Knappe koppen’ (2021-2022) van Peter Nys. Met ‘Boemerang’ (Standaard Uitgeverij, 2018), een Suske en Wiske hommage-album, keerde hij terug naar de stripwereld, deze keer als scenarist. Daarop volgde het Jommeke hommage-album ‘De haaienrots’ (Ballon Media/Standaard Uitgeverij, 2020), dat hij ook tekende.

Naast zijn tekenactiviteiten geeft Conz ook les in het deeltijds kunstonderwijs. Nadat hij dertig jaar in Leuven verbleef, gevolgd door een tussenpauze in Oostende, woont Conz nu met zijn gezin in Leffinge.

Uitgelichte titels

Cover van boek Jomme: De Haaienrots

Jomme: De Haaienrots

Cover van boek Het Raadsel rond het Rode Huis

Het Raadsel rond het Rode Huis

Lezingen

Aan de hand van ontelbare voorbeelden legt Conz uit welke tekeningen hij juist maakt en hoe hij te werk gaat. Van een eerste schets tot de afgewerkte illustratie of strippagina. Zo doet hij uit de doeken hoe hij schrijft met tekeningen, hoe hij licht schildert, hoe hij kleur gebruikt in een illustratie, hoe hij snelheid verweeft in een strippagina en hoe lang hij over een illustratie doet.

Praktisch

  • De organisator voorziet een laptop en een beamer met een projectiescherm.

Neem contact op met CONZ

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.