Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie, Poëzie, Proza
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Ondernemingszin, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Christophe Vekeman

Biografie

Christophe Vekeman (1972) is auteur, dichter en performer. Hij schreef onder meer de bekroonde romans 'Hotel Rozenstok' (De Arbeiderspers, 2015) en 'Cruise' (De Arbeiderspers, 2019), alsook een biografie over countryzanger Johnny Paycheck. Hij is een van de meest gevraagde en gesmaakte schrijvers op de Vlaamse en Nederlandse literaire podia. Op de planken brengt hij voornamelijk zijn poëzie, dat hij bundelde in de verzamelingen 'Señorita’s' (De Arbeiderspers, 2009) en 'Dit is geen slaapkamer meer nu' (De Arbeiderspers, 2016). Naast schrijven heeft Christophe een wekelijkse boekenrubriek in het Klaraprogramma 'Pompidou'. Ook voor Klara maakte hij samen met Lies Steppe enkele jaren geleden het negendelige 'Hillbilly Fever', waarin hij de luisteraar warm maakte voor countrymuziek in al haar facetten. Elke week verschijnt zijn actualiteitencolumn, ‘De Wereld volgens Vekeman’, in De Standaard Weekblad. Zijn zeventiende boek, de ‘musical’ 'Carwash' (De Arbeiderspers), dateert van mei 2021.

 

Christophe bestrijdt in zijn werk en optreden zijn veeleer pessimistische kijk op het leven met humor en andere literaire stijlmiddelen. Op die manier verleent hij op het einde van de dag toch weer glans aan de dingen – zo bewijst hij dat literatuur ook troost kan bieden.

Uitgelichte titels

Cover van boek Carwash

Carwash

Cover van boek Cruise

Cruise

Cover van boek Hotel Rozenstok

Hotel Rozenstok

Lezingen

Christophe nodigt tijdens zijn lezingen het publiek graag uit om hem te vragen wat ze over hem willen weten. Op die manier slaagt hij erin om dingen te vertellen die zijn toehoorders echt interesseren, eerder dan dat hij honderduit staat uit te wijden over wat hij zelf interessant vindt. Hij is een getalenteerd en passioneel spreker, met een groot hart voor literatuur. Tijdens zijn lezingen leest hij ook op een unieke manier voor uit zijn werk, wat het bijwonen van zijn lezingen een bijzondere ervaring maakt.

Neem contact op met Christophe Vekeman

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.