Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Christophe Bell

Biografie

Christophe Bell (1989) debuteerde in 2017 met de roman 'De Brulaap' (Manteau), die op de shortlist van de Confituur Boekhandelsprijs belandde. Voor zijn tweede roman, getiteld 'Geloof me maar' (2023), maakte hij de overstap naar De Arbeiderspers.

​'Geloof me maar is een roman als een dwingende en aanhoudende roes. Door de tirades en monologen heen zijn echo’s van Dostojevski en Nietzsche hoorbaar, om er enkele te noemen.'

Christophe Bell groeide op in Schoten. Hij woont en werkt sinds 2011 in Antwerpen. In het verleden werkte hij als barman en als journalist. Vandaag combineert hij het schrijven met zijn werk als stafmedewerker bij een grote Antwerpse welzijnsorganisatie. Hij behaalde masterdiploma’s in de politieke wetenschappen (UA) en de journalistiek (KUL). Hij won de Prijs Maria Barones Verstraeten 2017 voor zijn meesterproef, getiteld 'De literaire journalist als meestercomponist, Een lezing van Geert Maks bestseller In Europa'.

Uitgelichte titels

Cover van boek Geloof me maar

Geloof me maar

Cover van boek De Brulaap

De Brulaap

Lezingen

Een lezing kan verschillende vormen aannemen: mét of zónder interviewer, panelgesprek met andere auteurs, uitwisseling met leesclub...

Mogelijke ingrediënten:

  • Christophe leest fragmenten voor: hij kiest enkele belangrijke en representatieve fragmenten uit het werk. Hij leest passages voor die de essentie van de schrijfstijl, de stem van de personages, de emotionele lading van de verhalen weergeven. Het voorlezen van fragmenten geeft het publiek een directe ervaring van het werk en maakt hen zodoende nieuwsgierig om (meer) te lezen.
  • Christophe bespreekt z’n inspiratiebronnen. In het werk zijn steevast opzichtige en minder opzichtige intertekstuele verwijzingen naar beïnvloedende auteurs terug te vinden. Het gaat hier niet louter om auteurs van romans. Ook columnisten, activisten, zelfs maatschappelijke kwesties kunnen bronnen van inspiratie zijn. Christophe verwoordt hoe deze invloeden z'n creatieve proces beïnvloeden, hoe hij ze vertaalt naar zijn eigen unieke verhalen. Zonder te vervallen in al te theoretische bespiegelingen over verschillende literaire en filosofische stromingen, situeert hij z'n werk binnen de literaire en filosofische traditie. Het publiek wordt zodoende getriggerd om boeken met gelijkaardige thema’s te gaan lezen.
  • Christophe deelt inzichten over z’n schrijfproces: hij bespreekt z’n methoden, routines, uitdagingen en doorbraken tijdens het schrijven. Hij wordt hier zeer concreet. Dit kan nuttig zijn voor aspirant-schrijvers in het publiek. Het kan hen inspireren om zelf creatief te zijn. Hij geeft ook tips en advies (ontwikkelen van een schrijfroutine, het omgaan met writer’s block, het vinden van een uitgever voor zij die wensen te publiceren etc.)
  • Christophe gaat voor interactie met het publiek: hij moedigt het publiek aan om vragen te stellen, opmerkingen en feedback te geven. Hij maakt hier expliciet tijd voor. Hij stelt zelf ook vragen en lokt discussie uit. Hij wil mensen hun gedachten laten delen en met hem (en met elkaar) in gesprek doen gaan. Immers wil hij graag raken, maar ook geraakt wórden.

 

Neem contact op met Christophe Bell

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.