Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Andere talen, Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Digitale competenties, Historisch bewustzijn, Leercompetenties, Lichamelijke opvoeding en gezondheid, Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, leesclub, school
Leeftijdsgroep
11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar

Christine Geysen

Biografie

Christine Geysen (1987) is auteur. Ze schreef de ‘Als je sterft’ - trilogie, waarvan de eerste twee delen werden gepubliceerd door Uitgeverij Kramat en het laatste deel door Uitgeverij Phoenix Books. Zelf leest Christine graag boeken in alle genres, maar Young Adult blijft haar favoriet, aangezien die wereld haar het meeste aanspreekt. Ze wist al heel vroeg dat ze schrijfster wilde worden en spannende verhalen vol avontuur wilde creëren. In 1999 won ze de regionale schrijfwedstrijd van het Davidsfonds Lommel. De afgelopen jaren volgde ze schrijfcursussen onder leiding van Barbara Van Den Eynde, Sandrine Lambert, Patrick Bernauw en John Vervoort.

 

Met haar debuut ‘Als je ademhaling stopt’ (Uitgeverij Kramat, 2019) schreef ze het eerste deel van een Young Adult-trilogie over sterfdata en wat de gevolgen zijn als je die kan zien. Christine schrijft graag over verschillende situaties met ‘wat als’-vragen als uitgangspunt. Ze finaliseerde in 2021 het derde en laatste deel uit de trilogie: ‘Als je hartslag wegvalt’ (Uitgeverij Phoenix Books). Momenteel schrijft ze samen met auteurs Herman Van Campenhout en Erik Persoons aan een nieuw jeugdboek.

Uitgelichte titels

Cover van boek Als je ademhaling stopt

Als je ademhaling stopt

Cover van boek Als je bloeddruk daalt

Als je bloeddruk daalt

Cover van boek Als je hartslag wegvalt

Als je hartslag wegvalt

Lezingen

Christine stemt haar lezing graag af op de doelgroep.

 

  1. Lezingen in het basisonderwijs

In deze lezing focust Christine op het ontstaan van een boek. Ze laat de leerlingen mee nadenken over termen als een plottwist en ‘show don’t tell’, maar raakt bijvoorbeeld ook het onderwerp van emoties aan. De leerlingen krijgen op voorhand enkele opdrachten en gaan tijdens de lezing zelf ook aan de slag. Om de lezing visueel te ondersteunen gebruikt Christine een powerpointpresentatie. Op het einde leest ze nog een stukje voor uit haar boek en geeft ze de leerlingen een laatste thuisopdracht mee.

 

  1. Lezingen in het secundair onderwijs

In een lezing voor het secundair gaat Christine dieper op de emoties die besproken worden in haar boeken. Samen met de leerlingen gaat ze aan de slag met de thematiek. Christine maakt vergelijkingen met andere teksten en boeken en de leerlingen zijn vrij om hun mening te uiten. Als leidraad gebruikt ze een powerpointpresentatie. Door enkele open vragen wil Christine moeilijke thema’s bespreekbaar maken.

 

  1. Lezingen in een bibliotheek

Een lezing in een bibliotheek combineert elementen van de vorige lezingen. Afhankelijk van het publiek gaat de lezing dieper in op de emoties in het boek of geeft Christine meer uitleg over het boekproces. Het is ook mogelijk om een interactief deel aan de lezing toe te voegen.

Praktisch

  • Christine wenst graag een laptop, beamer en projectiescherm.
  • De organisator voorziet ook papier en balpen voor het publiek.

Neem contact op met Christine Geysen

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.