
Chris Vosters
Biografie
Op school moest elke boekenkaft er aan geloven. Iedere blanco paginamarge bezweek. Overal moest er een figuurtje of een kribbel staan.
Nu, jaren later, blijkt er weinig veranderd te zijn. Waar de jonge Chris Vosters (1984) destijds van droomde, is werkelijkheid geworden. Hij mag tegenwoordig de hele week ofwel tekenen ofwel praten over tekenen.
De iets minder jonge Chris Vosters van vandaag heeft namelijk het geluk dat hij voltijds bezig is met zijn lievelingsmaterie. Zowel als kunstleerkracht en als illustrator is hij dag in dag uit in de weer om zijn publiek onder te dompelen in een verhaal en te betoveren met beelden.
Auteurslezingen geven is dan ook werkelijk de kers op de taart van Chris zijn beroepsleven. Zijn jarenlange ervaringen als illustrator en leerkracht bundelt hij hier in 60 minuutjes.
Uitgelichte titels

Willy Boem

Willy Boem en de Duistere Cowboy

Samen op de vlucht
Lezingen
Stoere cowboys, beleefde bandieten, gouden munten en een op hol geslagen kudde bizons: Chris Vosters neemt je mee op een treinreis doorheen het Wilde Westen met de boekenreeks ‘Willy Boem’ (Clavis).
Je komt te weten hoe het boek van schrijver David Vietstra’s hoofd uiteindelijk tot het potlood van Chris terechtkwam. Ook leer je hoe je een verhaal, met enkel letters, kan transformeren in een boek vol illustraties. Welke uitdagingen moet een illustrator daarvoor zoal overwinnen?
En welke geheime grapjes hebben de auteurs tussen de pagina’s verstopt?
Chris brengt met z’n ukulele het wilde westen zelfs even muzikaal tot leven!
Als afsluiter wordt de hulp van het publiek ingeroepen om met hun ideeën een pagina uit het boek te illustreren. Een knotsgekke cowboyprent waarin gastrollen voor de steevast enthousiaste kinderen zijn weggelegd.
Concreet doet Chris z’n best om in een afwisselende lezing de liefde voor het boek in al zijn facetten over te brengen naar zijn publiek. Geen droog praatje, maar een grappige vertelling, aangevuld met filmpjes, een meezingmoment, live-tekenen en een hoop kijkjes achter de schermen.
De klassen ontvangen achteraf een digitale versie van de voor hun gemaakte prent.
Praktisch
- Chris geeft doorgaans lezingen voor groepen van maximaal 50 leerlingen. Meestal neemt hij twee klasgroepen samen.
- De organisator voorziet een tafel voor een laptop en een tekentablet. Daarnaast maakt Chris graag gebruik van een beamer (of scherm) en speakers, deze mogen eventueel ook geïntegreerd zijn in de beamer.