Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Non-fictie, Proza
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Economische en financiële competenties, Historisch bewustzijn, Nederlands, Ondernemingszin
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 18+

Bruno Comer

Biografie

Bruno Comer (1964) is een auteur met veel belangstelling voor geschiedenis. Het is dan ook de grootste inspiratiebron geweest voor zijn vijf jeugdboeken. Zo is de jeugddetective ‘FLX-transport’ (Manteau, 2006) gebaseerd op twee historische gebeurtenissen die in Kortrijk plaatsvonden. Ook Bruno’s non-fictiewerk gaat over het verleden. Voorbeelden zijn ‘Kapitalisme zonder cijfers’ (Die Keure, 2007) en ‘Mei ‘40: De onbegrijpelijke nederlaag’ (Davidsfonds, 2010). Bruno's interesse in het verleden staat echter niet in de weg dat je in zijn boeken ook de connectie met het heden terugvindt. 

Uitgelichte titels

Cover van boek Het FLX Transport

Het FLX Transport

Cover van boek Mei '40 De onbegrijpelijke nederlaag

Mei '40 De onbegrijpelijke nederlaag

Cover van boek Kapitalisme zonder cijfers

Kapitalisme zonder cijfers

Lezingen

De organisator heeft de keuze tussen drie verschillende lezingen:

 

  1. ‘FLX Transport’

De detectivereeks 'Kapitein Zeppos' is een vast begrip in Vlaanderen, maar toch worden er weinig jeugddetectives geschreven. Hoe komt dat en hoe kunnen we dat probleem verhelpen? Met het boek ‘FLX Transport’ bespreekt Bruno een voorbeeld van een moderne jeugddetective. Daarnaast legt hij uit hoe je een geloofwaardige jeugddetective schrijft.

 

  1. ‘Mei ‘40: De onbegrijpelijke nederlaag’

‘Mei ‘40: De onbegrijpelijke nederlaag’ gaat over de blitzkrieg van mei 1940, toen Duitsland op slechts zes weken tijd de volledige Benelux en delen van Frankrijk wist te overrompelen. 80 jaar na de feiten blijft die veldtocht een berucht fenomeen, maar hoe zat hij precies in elkaar? Toen ‘Mei ‘40: De onbegrijpelijke nederlaag’ in 2010 gepubliceerd werd, schreef Het Belang van Limburg dat het boek ‘vastgeroeste opvattingen loswrikte’. In de lezing worden enkele populaire misvattingen over de blitzkrieg ontkracht.

 

  1. ‘Kapitalisme zonder cijfers’

‘Kapitalisme zonder cijfers’ handelt over ons economisch stelsel, het kapitalisme. Het is het eerste boek over het kapitalisme gericht op jongeren. Dat wilt echter niet zeggen dat het boek niet in de smaak valt bij volwassenen. 

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer met verbindingskabel en projectiescherm.

Neem contact op met Bruno Comer

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.