Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Proza
Thema’s
Burgerschap, Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, leesclub, school
Leeftijdsgroep
13 – 14 jaar, 15 – 18 jaar, 18+

Beatrijs Peeters

Biografie

Beatrijs Peeters (1964) schrijft proza, poëzie en non-fictie. Bij Uitgeverij De Eenhoorn verscheen in 2009 'Magritte, gewoon buitengewoon', een verzameling poëtische teksten die de kunstwerken vergezellen, en in 2016 'Vals nest' en 'Puin' (2020). Beatrijs is redacteur en docent Literaire creatie in Hasselt en Oud-Heverlee. Ook geeft ze privéschrijftraining en begeleidt ze auteurs. Ze werkt voor Trefwoord, een van de weinige Vlaamse bureaus die manuscripten beoordelen. Haar grootste passie is schrijven met de pen, haar tweede grootste passie is schrijven met licht (fotografie). In haar schrijfsels graaft ze diep in het binnenste van haar personages, en confronteert ze hen met zichzelf en de wereld.

Uitgelichte titels

Cover van boek Puin

Puin

Cover van boek Vals nest

Vals nest

Cover van boek Magritte, gewoon buitengewoon

Magritte, gewoon buitengewoon

Lezingen

Na een korte inleiding gaat Beatrijs meteen aan de slag. Ze geeft korte schrijfopdrachtjes, en geeft wat uitleg bij de verhaalopbouw, het vertelstandpunt en andere technieken die worden gebruikt bij het schrijven. Hoe creëer je spanning? Hoe zorg je ervoor dat je personage geloofwaardig is? Waarom is het zo belangrijk om veel te lezen?

Praktisch

  • Beatrijs geeft lezingen aan groepen van maximaal 20 personen. 

Meer zien?

Neem contact op met Beatrijs Peeters

Interesse in een lezing? Laat het ons weten en wij sturen jouw uitnodiging door naar de auteur. Tip: wees zo concreet mogelijk. Vermeld zeker mogelijke data, de locatie en de doelgroep.