Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Proza
Thema’s
Andere talen, Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Leercompetenties, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Ondernemingszin, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Bavo Dhooge

Biografie

Bavo Dhooge (1973) studeerde af als filmregisseur aan de KASK en schreef meer dan 100 boeken. Hij is de meest gelauwerde misdaadschrijver van Vlaanderen, maar ook auteur van autobiografische en literaire romans, en van jeugd- en kinderboeken.

 

Hij won onder andere de Schaduwprijs, de Hercule Poirotprijs en de Diamanten Kogel. De prestigieuze Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster gaf ‘Styx’ (Houtekiet, 2014) uit, de fantasythriller die in 2022 door Eyeworks zal worden verfilmd. Ook andere boeken van zijn hand verschenen al in vertaling. 

Uitgelichte titels

Cover van boek SR

SR

Cover van boek Schrijvers op het scherm

Schrijvers op het scherm

Lezingen

Bavo geeft lezingen voor kinderen en jongeren van de lagere school en middelbare school, maar ook voor volwassenen.

1. Lezing voor kinderen en jongeren

De schrijver geeft uitleg over hoe een boek tot stand komt, vertelt over de verhalen die hij voor kinderen en tieners schrijft, leest voor en beantwoordt vragen. Voor de lagere school vertelt hij graag spannende verhalen. Voor de middelbare school heeft hij het ook over misdaadliteratuur, opbouw, personages, enzovoort.

2. Lezing voor volwassenen

Bavo Dhooge vertelt over zichzelf en over zijn werk. Over het schrijfproces, het verschil tussen schrijven van boeken en het schrijven voor film en televisie, en hij leest met plezier een stukje voor. Misdaad- en sportliteratuur, en scenario's à la Sedes & Belli komen onder meer aan bod. 

Ook geeft de auteur workshops ('Hoe schrijf ik een boek?').

Neem contact op met Bavo Dhooge

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.