Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur, Strips
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Nederlands, Ondernemingszin, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, school
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar

Bart Vantieghem

Biografie

Bart Vantieghem (1967) studeerde Toegepaste Grafiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en werkt als cartoonist en illustrator. Hij publiceerde onder andere in De Morgen, De Standaard, Krant van West-Vlaanderen, De Zondag en Humo. Hij illustreerde ook de kinderboekenreeks 'De fantastische avonturen van Kapitein Cacao' voor Marc de Bel. Zijn tekeningen zijn doorspekt met humor en grappige details. 

Uitgelichte titels

Cover van boek Het Ei-Land van de Zeeminmeer

Het Ei-Land van de Zeeminmeer

Cover van boek Time2share

Time2share

Cover van boek De avonturen van Dictator Dirk

De avonturen van Dictator Dirk

Lezingen

In zijn workshops voor kinderen en jongeren maakt Bart samen met het publiek een stripverhaal in de klas of bibliotheek. Aan de hand van enkele tekeningen uit het boek stelt hij het personage Kapitein Cacao voor aan de kinderen. Dan bedenken ze samen een gloednieuw Cacao-verhaal en gaat iedereen aan het tekenen. Hij zorgt dat er een chronologie in het verhaal zit, zodat op het eind van de sessie een heuse strip is ontstaan waaraan iedereen heeft meegewerkt. Voor klassen uit het vijfde en zesde leerjaar en uit het secundair maken ze een stripverhaal over de avonturen die ze op school hebben beleefd.

Praktisch

  • De organisator voorziet een krijtbord/smartboard/flip-over waar Bart een paar dingen op kan schrijven/tekenen.
  • Bart geeft graag lezingen aan groepen van maximaal 35 personen.

Neem contact op met Bart Vantieghem

Interesse in een lezing? Laat het ons weten en wij sturen jouw uitnodiging door naar de auteur. Tip: wees zo concreet mogelijk. Vermeld zeker mogelijke data, de locatie en de doelgroep.